Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrokolo - nesmyslná rychlost a vypínání motoru

Od: boob odpovědí: 9 změna:

U elektrokola Apache Hawk E5 s motorem v zadním kole se mi objevuje následující problém. Při delší jízdě do kopce (cca po 10 minutách) na jakýkoliv stupeň pomoci začne displej ukazovat nesmyslně vysokou rychlost jízdy (většinou 99,9 km/h) a v té chvíli se odpojí pomoc motoru. Za chvíli se objeví normální rychlost jízdy, motor začne pomáhat. Pak za chvíli zase nesmyslná rychlost a stále dokola. Pokud kolo odstavím, po několika minutách zase jede OK a uvedený problém se objeví zase při další jízdě do kopce. Při klasické jízdě po rovině se uvedený problém neobjevuje.
Video natočené mobilem, ukazující displej kola:
http://www.youtube.com/shorts/YmUa8SEMv1I

Setkal se někdo s něčím podobným, případně nějaký tip co by to mohlo být?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

2x

Já tipuju na problém v elektronice měření rychlosti. Odpojení motoru je vlastně v pořádku, protože kolo si myslí, že jede rychle. Vzhleem k tomu, že to ukazuje 99,9km/h, tedy zřejmě mezní hodnotu, tak to bude nějaký zkrat nebo naopak rospojený kontakt a asi na něj bude mít vliv zahřátí. Zkusil bych vyčistit konektory, nic víc asi doma udělat nedokážete.

hodnocení

1x

Tyhle motocykly neznám, ale není to signalizace přehřátí motoru nebo elektroniky?

knick
hodnocení

0x
Podívejte se jestli je magnet na špici kola na spravném místě, to je naproti snímači otáček. Mohl se pohnout nebo je příliš daleko od snímače. Taky na snímači může být nějaká nečistota. Nebo může být někde špatný kontakt.

Zkontrolovat to samozřejmě není od věci, ale kdyby zlobil snímač, haprovalo by to nejen v kopci. Tohle spíš vypadá na přehřívání motoru a řídící jednotka ho vypne, nebo je řídící jednotka vadná. Každopádně to chce reklamovat.

knick
To přehřívání bych prověřil jízdou do kopce na lehký převod a max. střední přípomoc motoru..

hodnocení

0x
Ta přehazovačka je tam od toho, aby se šetřila baterie. Ne těžký převod dostává zabrat a přehřívá se.

tomebike
hodnocení

0x

Ahoj.

Mám přesně stejný problém, ale po celou dobu. Nevím co stím? Kdyby někdo věděl. Mě se to nepřehřívá, protože to děla hned po zapnutí.

boob
Tak mě vyměnili Hallův senzor v motoru a potom to začalo ukazovat nesmyslnou rychlost i bez jízdy do kopce. Na servisním stojanu ne, při jízdě v zátěži okamžitě.
Nakonec vyměnili řídící jednotku (s původním motorem však problém nezmizel), proto došlo ještě k výměně celého motoru. Od té doby najeto cca 500km a zatím v pohodě...
tomebike

Díky za info. Včera jsem to rozebral a našel proměřil dráty a nic. Pak jsme odpojil od motoru čidlo snímající otáčky (rychlost) a už to nezobí. Byl to konektor s 3 drátky (slabé drátky) co vedou do motoru. Sice mi to neukazuej rychlost ale tím pádem mi odpodadá omezení pomoci do 25km/hod protože si to myslí, že to jede pořád 0km/hod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]