Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych zde poprosit někoho kdo by mi pomohl sestavit jídelníček na zvýšení váhy (objemu) celkově. Jen mám omezení díky zánětu v žaludku a trakčníku (dvanácterník), který budu ještě dloho léčit a tím pádem i bez laktózy a lepku i když u lepku to nemám 100% potvrzené (reakce těla). Díky tomu záškodníkovi jsem zhubl téměř 20 kilo z původní váhy 85kg a nedaří se mi nabrat ani kilo, jsem sice rád, že se to hubnutí zastavilo a snažím se držet laktózovou dietu a celkově jíst zdravěji, ale ta hmotnost a svaly mi chybí nejen fyzicky ale i po té psychické stránce ... mám za sebou náročný rok a půl (nemocnice, vyšetření atd.) a do toho ještě zánět v žaludku a hubnutí. Je mi 38 let, 185cm, nekuřák, nepiji alkohol. Váha 66kg aktuálně.
Poptával jsem různé poradce ohledně výživy, ale nikdo bohužel neřešil jídelníček k přibírání, ale jen ke snížení váhy a jejím udržení. Proto se obracím zde na vás, kteří tu čtete a odpovídáte a radíte. Budu rád za jakékoliv rady, kontakty a podobnou pomoc.
Děkuji Zdeněk
Rýži samozřejmě jím, kuřeci a vepřové maso nejvíc, tuňáka pravidelně ... protein mi teď poradil kolega v práci nějaký Gein 21 že by mohl pomoci, jen se trochu bojím té laktózy, je v tom prý hodně syrovátky a tu jsem posledně co jsem si jí samotnou dělal mezi jídly nějak nemohl strávit, měl jsem křeče v břiše a také mě to prohánělo i spodem, ale třeba to v nějaké kombinaci bude fungovat... i Vám děkuji za zprávu
Děkuji za odpověď i Vám, já ty tuky musím hlídat, to je u mne problém. Chipsy určitě ne, solené už jsem několik let vynechal a navíc je to mastné, takže i tomu se vyhýbám ... našel jsem sice belepkové chipsy s mořskou solí, teoreticky by to mohlo být menší zlo, tak si je občas dám ... jiank pečivo bezlepkové občas i s lepkem, uzeniny jen šunku, vejce si dávám často i ryby (tuňáka hlavně), vývary také a samozřejmě ovoce i zeleninu.
Ještě jednou děkuji i Vám a přeji hezký den
Vectrak: Tračník není dvanácterník! Tračník je tlusté střevo a dvanácterník je začátek tenkého střeva pod žaludkem, kam ústí žlučovod a vývod pankreasu.
Znáte Vitestin, kúra na týden z bylinných nápojů právě na Vaše potíže. Popíjí se nalačno nebo mezi jídly. Drahé, ale prý účinné.
Sparcoo, ty chipsy, vždyť je to samá sůl, laciný olej a z brambory prosmažený škrob. Co mu to dá? To je spíš zátěž na žlučník a lepidlo do střev.
děkuji liško za odpověď, ohledně toho zánětu mi bylo řečeno dvanácterník, že to dolezlo až tam (bohužel) po dlouhé době jsem vysadil lék Pantoprazol, protže mi není nějak lépe, tak se soustředím hlavně na tu stravu včetně doplňků a vitamínů.
Ten Vitestin vypadá jako dobrá volba, ještě prostuduji jejich stránky a recenze, určitě mám chuť to zkusit, za to moc děkuji.
Ohledně těch chipsů je to přesně jak píšete, ty jsem už před lety vyřadil z jídelníčku. Teď jen výjiměčně si dám ty bezlepkové kukuřičné s mořskou solí, jinak nic podobné nezobu.
Hezký den, děkuji Zdeněk
Jídelníček vám nesestavím, ale zeptám se zda jste zkoušel potraviny lactose a gluten free? Je to sice dražší, ale hodně věcí mi chutná.
Obvykle se "tlusťoši" vykrmí koblihama a jiným sladkým pečivem, sladkým pitím apod. Ještě bych vám doporučila multivitamíny v větším obsahem B, pangamin. Popř. se domluvit s dr. na injekcích vitaminu B.
vitamínů si dopřávám také dost včetně rybího tuku... ten pangamín je snad jediné co neberu k tomu všemu okolo... rád bych se vykrmil koblihy a dalším pečivem, ale teď je to trochu omezené, tak jím jen to co mohu, samozřejmě někdy zhřeším a dám si knedlíky a i nějakou tu koblihu nebo jiné sladké pečivo, úplně bez toho zase nejsem... a děkuji Vám za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.