Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máma mě nutí dělat sport co mě nebaví

Od: valentyna odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,je mi 16 a už od 8 let dělám karate. Jezdila jsem na různé závody, soustředění a mám 2 pásky před černým. Problém je, že už mě karate nebaví jako předtím, už pro to nemám takové nadšení. A nejhorší na tom je, že máma mě do něj nutí. Už sem zkoušela si s ní o tom promluvit, ale nikam to nevedlo..Nedávno na to došlo znova a kdybych s tím skončila mrzelo by jí to. Nic mě tam nedrží, jen to že to chce máma.. Říká že to mám ještě ty dva roky do černého pásku vydržet, že prej se mi otevřou možnosti. Jenže já už teď vím že to nema budoucnost a že se tím živit nechci a ty dva roky budou utrpení a ztráta času. Strašně mě baví volejbal a chtěla bych ho dělat, bohužel ale nemůžu, opět kvůli mámi... Jak ji mám přesvědčit nebo co udělat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

V 16 chceš začít s volejbalem? Vzpamatuj se. Jo, zahrát si jej můžeš kdekoliv pro zábavu, ale žádná hvězda z tebe nebude. Za mě - zkus vydržet u karate. Když už 8 let makáš, tak to přece nevzdáš. I v životě tě takové situace potkají, když něco začneš, měla bys to dokončit.

hodnocení

0x

Máma touží, aby z tebe měla hvězdu, ale když tě to nebaví, tak na olympiádu asi nepojedeš. Když tě baví volejbal, najdi klub, kde se hraje, kde mají dorost, a určitě tě přiberou. Začít v 16 taky není optimální, ale důležité je, že tě to baví, postupně se do toho dostaneš a bude z toho radost. Tvoje! A máma si musí udělat jinou radost. Na nároďák to třeba taky nebude, ale zajímavé jsou i nižší soutěže, okresní, krajské, důležitá je ta radost! Držím ti palce! MOC!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]