Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je moc pozdě začíná hrát basketball ve 13?

Od: alicetrnkova odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat zda je pozdě začít hrát basketball v 13 letech (jsem 2009 ročník)
Nevím zda je to lokalitou (Praha a okolí) či věkem, ale nemohu najít basketbalový klub, který by přijímal nové členy v mé věkové skupině.
(asi blbě hledám, ale všude mají hlavně zájem o mladší děti než jsem já)
Prosím Vás o názor zda má někdo s tímto zkušenost nebo zda nevíte o nějakém klubu, který by byl přijmul mezi sebe někoho nového (s mým věkem a z okolí).
Vím, že věk je jen číslo, a když se na to člověk cítí, může začít s čímkoli, a já bych moc rada začala s něčím novým. Děkuji moc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Alice, nenech se odradit tím, co píše brpo a co ti ještě možná někteří napíší. Většinou takto píší ti, kteří o sportu nic moc nevědí a považují se za experty. Důležité je, že máš chuť a nějaké pohybové předpoklady. Basket jsem začal hrát až v 17, stejně jako fotbal. Je fakt, že jsem hrál jen krajský přebor /basket/ a fotbal také kraj, ale za rok už tehdejší dorosteneckou ligu a zahrál jsem si na téměř všech ligových hřištích v Čechách /tehdy byly 3 skupiny...Čechy, Morava, Slovensko/ proti mnohým pozdějším reprezantantům. Pro radost ze sportu seberealizaci to stačilo a u sportu jsem zůstal dodnes. Určitě nejsi pohybové dřevo a důležitá je opravdu hlavně chuť a elán. Čtyřleté děti, ty začínají většinou tak krasobruslení, gymnastiku apod., jejichž rodiče mají ambice mít doma špičkové sportovce, ale těmi ambicemi to, žel, velmi často skončí. Nemusíš být reprezentantkou, ale hrát v nějakých nižších soutěžích a mít ze sportu radost za to stojí. Ale třeba se vyšvihneš i výš! Najdi si na internetu basketbalové oddíly, které hrají ve tvé věkové kategorii a zajdi, buď sama, nebo s některým z rodičů, přímo na trénink a tam zjistíš, kde by tě mezi sebe vzali a zkus to s nimi. Hlavně, neboj se! Říká se, napíši to poněkud vulgárně, ale platíto: Kdo zaváhá, nežere! Přeji ti hodně štěstí, odvahu a vytrvání!

alicetrnkova
hodnocení

Děkuji mockrát, moc mi to pomohlo!

Zjišťuji, že jen Pražský basketbalový svaz registruje přes 80 basket klubů. Pravda. některé asi mají je družstva dospělých, některé třeba jen jedno družstvo, ale některé větší kluby určitě žákovská a dorostenecká družstva mají. Napiš, kde bydlíš, městskou část případně ulici, a zkusím ti sehnat nějaké kontakty.

hg
hodnocení

1x

Pokud máš nějakou všeobecnou sportovní průpravu, tak pozdě určitě není. Techniku doženeš, ale musíš počítat s tím, že se budeš muset snažit víc než ostatní. Nevím jak v Praze, ale většina klubů má holek nedostatek a kategorii U13 doplňují mladšími, tak budou rády za posílení týmu. Nábory v této věkové kategorii už sice nejsou, ale musíš si zjistit kdy a kde mají tréninky a zajít tam zeptat se přimo trenérů. Nejlepší, pokud bys měla nějakou spolužačku, nebo kamarádku, která basket hraje, tak jít s ní.

Seznam klubů najdeš např.na cz.basketball/... Hledej kluby, kde mají kategorii minižačky U13 a najdeš tam i seznam hráčů a trenéra.

brpo
hodnocení

0x

Pokud se tomu chceš věnovat jen tak pro zábavu, tak by neměl být problém. Pokud se tomu chceš věnovat dlouhodobě a dosáhnout něčeho vyššího, než hraní v tamější tělocvičně, tak už pozdě je. Úspěšní sportovci jsou zpravidla ke svému sportovnímu životu vedeni - s nadsázkou - od plenek.

liska5
hodnocení

0x

Běž si za svým! Dobré je mít všestranný základ. Vnučka dělala na základce snad všechny sporty. Lyžování, plavání, cyklistiku, atletiku, fotbal...A když její školní mančaft hrál soutěž AŠSK, tak ji vzali mezi sebe hlavně kvůli výšce. U baráku jí děda narychlo instaloval koš. Rychle chytla ten grif. Holky pak postupovaly jednotlivými koly až k vítězství. A tak má vnučka doma medaili za 1. místo z republikového finále z basketu. U basketu nezůstala, hraje fotbal.ligu.

liska5

Tady jedna ze škol má zájmový kroužek basketu, kam chodí i děvčata z jiných škol.

Ptej se tělocvikáře. Ti se vesměs mezi sebou znají a vědí, kde kdo takový basket vede.

joudic*
hodnocení

0x
ono to budou spis konicky pro deti, to co jste nasla.. to co hledate vy tak jednoduche nebude, v mem rodnem meste je treba tym a maji i svou treningovou halu, dorost atd.. takze spis lepe hledat a zapojit i dospeleho, ktery ma prehled vetsi.. a je mozne, ze to bude z prahy tak daleko, ze nakonec to dojizdeni vzdate, ale podle me se neco najde, jen to chce dospeleho a hledat trochu jinak, pres sportovni svazy atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]