Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpis zápasů

Od: macek71® odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer,pomohl by nějaký “matematik” s rozpusem zápasů. Jedná se o bembajs,který se bude hrát na dvou kurtech. Bude nás 10-12. To se ještě upřesní. Ale asi 10.Nemůžu najít,nebo vymyslet rozpus,kdy se bude hrát čtyřhra. Každý s každým a pokazdé bude mít jiného spoluhrače. Prostě při 10 úcastnicích ,budu hrát s 9 lidma a pokažde s jiným a pokaždé proti jiné dvojici. Jestli budu hrát proti nějakému protihráči 2x je jedno,ale nesmí být na druhé straně stejná dvojice. Doufám,že jsem to napsal teochu srotumitelně. Myslel jsem si,ze to bude jednoduché,ale na to nemám. Předem děkuji .Pokud to tedy vůbec jde. Ještě dodám,že by se hrálo na čas( podle počtu zápasů.)Aby se nemuselo zbytečně čekat

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Tady máte veškerá utkání pro 10 hráčů, co musíte sehrát, aby každý odehrál pokaždé v jiné dvojici a ještě nehrál dvakrát po sobě. Je to 23 utkání. Hráči jsou písmena.ABCDEFGHJK. / Vynecháno Ch a I /. Číslice by se pletly s pořadím a s body. Jedno jsem neřešila, a to dvě hřiště. Pokud by se paralelně jelo na dva kurty, tak naráz by hrálo 8 lidí. Nejsem matematik, tak jsem si s tím pohrála bez nějakých metod. Snad to není pozdě, pracuju a často nestíhám. Snad se aspoň hodí ten sled utkání, kde si můžete odškrtávat, co je odehrané. Když máte ty dva kurty.

Nejdřív tedy přidělte písmena, případně dosaďte konkrétní hráče, nebo je veďte pod písmeny do konce, a pak se teprve vyjeví vítěz*ua*

E+H x C+K

B+J x F+G

D+H x E+K

A+B x C+D

E+F x G+H

J+ K x A+C

E+G x B+D

F+H x A+J

B+K x C+G

E+A x J+D

H+B x F+K

C+E x D+A

H+J x B+G

K+A x D+E

C+H x F+B

J+G x D+K

A+F x B+C

J+E x G+D

K+H x C+F

A+G x B+E

J+C x F+D

A+H x G+K

!.!.! Na F+ J nezbyl soupeř na poslední utkání. Jedině, že se utkají vzájemně ve dvouhře..

Každý hraje 9 utkání s jiným spoluhráčem a pokud se dodrží sled, tak nikdy nehraje dvakrát po sobě..

Jak bude vedlejší hřiště prázdné a sejdou se 4 volní, tak si své odehrají, aby to odsejpalo a vešlo se do limitu .

Na jedno hřiště bez přestávek je to na 3 hod 50min. Když budete hrát na hřiště dvě, aby se to urychlilo, budou situace, kdy budou někteří hrát bez přestávky dvě hry po sobě.

No, snad jsem se nesekla. Dělala jsem to, aby se to hodilo i nám na nohejbal.

Sportu zdar! *placni*

liska5

Na utkání je 10min.

liska5
hodnocení

0x

Bembajs- hrozné slovo. BADMINTON čti bedminton. Tak se jmenovalo místo, kde se začal hrát.

Dvouhra a čtyřhra zároveň na dvou hřištích? Celkem příjde max.12 lidí. Kolik stačí na zápas minut?

liska5

Teď to čtu znova. Takže jenom čtyřhra. Označte si je písmeny ABCDEFGHIJKL. Použijte 12 kartiček. Co hráč, to kartička s jedním písmenem a skládejte si na stole a připisujte k časům co 10minut... To ale nebudete mít vítěze, když se ve dvoučlenných týmech budou prohazovat spoluhráči.

hodnocení

Tak samozrejme vim ,jak se to pise. My tomu prostě říkame bembajs. Stejně ,jako volejbalu,říkáme voliš.
Pokud jde o cas tak to je jedno, ja potrebuji rozpis pro 10 lidi. Jestli se bude hrat 10minut,tak se to spočítá podle celkoveho počtu zapasu. Když se bude hrát například 15 minut,tak se objedna hala na 3 hodiny. To nehraje roli. Jen bych potřeboval rozpíis. Děkuji
hodnocení

Kdyz vyhraje dvojice 1,2 ,každý z nich bude mít bod. Když bude hrát například 2,3 tak budou mit také nod. Takže hráč 2 bude mít 2 body.Kdo má nejvíce bodu vyhrál. Při rovnosti rozhodnou například vítězné míčky

hodnocení

Super ,děkuji moooc. Taky jsem to nějak pořešil. Taky mi jeden zápas vyšel,že nemá s kým hrát.Tak bych jim soupeře nalosoval,nebo by proti nim hrál nejlepší a nejhorší. Ale to už je maličkost.Ještě jednou moc děkuji a zeptal bych se jestli jste to řešila ,tak nějak “polopatě´,jako já.Že jsem si škrtal zápasy ,aby se neopakovaly.Nebo je na to nějaká rovnice o 10ti neznamých? Chtěl bych si to ujasnit,popřípadě udělat rozpis na 9,11 hráčů atd.Protože vím,jak to dopadne,Jeden nepříjde a místo něj příjdou 2.Řešíne to pořád ♀
liska5

Udělala jsem si čtverec plný písmenek a odškrtávala a řadila zápasy. Prostě žádná šablona, žádná rovnice,... Jsem bývalá tělocvikářka, tam si člověk musel vždycky umět poradit. Jedině ukecat někoho jako náhradníka. Může to být i diletant, jen aby se hrálo. Já bych to nechala na deseti. Časově to bude stejně na hraně. V krajním případě turnaj rozložit na dva dny..

hodnocení

Asi máte pravdu.Ještě jednou dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]