Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho posilovat po zlomenině

Od: zlomenina odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, po pádu na kole jsem si přivodil zlomeninu ruky s lehkou dislokací na RTG tříštivá. Dostal jsem fixační sádrovou dlahu, po měsíci byl stav ucházející, ale svalek nebyl v pořádku. Doplnili mi kompletní sádru. Po dalším měsíci mi sádru sundali a doporučili ruku rehabilitovat. Je to již 14 dní. Zdá se, že je ruka v pořádku-nebolí, nemám problémy. Proto bych se chtěl zeptat, kdy mohu začít s cvičením-posilováním (zvedání činek...) Kulturista amatér.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Zlomenina by měla být srostlá. Takže je možné pomalu a s menším zatížením začít posilovat. Ale toto proberte se svým lékařem, ten viděl Váš rentgenový snímek . Nevím, možná máte i nárok na rehabilitaci, kde Vám kvalifikovaně poradí co a jak.

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den, doporučuji se o takové záležitosti poradit s ošetřujícím lékařem. Přeci jen, kost byla nalomená, je sice srostlá, ale aby nebyla přiliš zatím křehká a přílišným zatížením abyste si ji nepoškodil. Taky se poptejte na ty rehabilitace, pokud je předepíše ortopéd, jsou zadarmo na zdravotní pojišťovnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]