Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lyžařské boty a lyže

Od: siko odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, které lyžařské boty, by mi byly co nejvhodnější, mám 27 let, 87 kg a výšku 184 cm, jsem začínající lyžař (jen 1 den na sjezdovce) umím zatím jen jezdit pluhem. Chtěl bych boty které bych použil i v budoucnosti tedy pak jezdil i "smykem" a po lehčích sjezdovkách modré či nějaké snažší červené a jen pohodovou jízdu. Je flex index 60 pro mě dostačující, nebo je vhodné vzhledem k váze a pozdějšímu "zlepšení" raději se dívat po vyšších flexech 70.

Dále pak jaké lyžy (typ lyží, výška) byste mi doporučili, jak jsem psal výše pro rekreační pohodovou jízdu, budou lyže s délkou 168-170 cm stačit? Pokud možno v nižší cenové relaci.

Děkuji Vám za odpověd

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
"Smykem" se dnes nejezdí, používá se carvingový oblouk.
Flex index 60 je hodně málo, ale pro Vás ideální. Těžko si koupíte botu na flex indexem 90, když jezdíte pluhem.., k čemu by Vám byla?
Lyže max. 166cm, ale i s těmi budete mít problémy.
Typy lyží spíše slalomky.
Zaplaťte si instruktora, jinak budete tím pluhem jezdit do smrti.

hg
hodnocení

0x

Flex 60 -70 je dětská bota. Botu si kupte klidne flex 100. Tiím nic neskazíte, plužit se s ní dá taky a už si i dobře zalyžujete (až se to naučíte). Jediný problém může být na barové sedačce. To že je bota tvrdá neznamená, že není pro začátečníky, pouze je zpravidla dražší, ale taky konfortnější.

Tak jako ano..

Ale bota s flex indexem 60-70 je za pár peněz..Časem si koupí lepší boty a třeba i lyže (pokud se to naučí).

Je otázka, zda zatím nejít cestou nějaké sezónní půjčovny, nebo bazaru.

Letos už toho asi moc nenalyžuje.

hodnocení

0x

No dobré budú tie,ktoré pohodlne zapneš aj okolo lýtka a nebudú ťa nikde tlačiť ani po 15 minutách chodenia po predajni.Na zjazdovke už je neskoro.Ako som spomínal treba vyhľadať špecializovanú predajňu s veľkým výberom a kvalifikovaný personál.Sportissimo určite nie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]