Dobrý den, chtěla bych zhubnout nějaké to kilo dolů, ale bez cvičení. Jasně, že se budu hýbat, chodívám každý den na půlhodinovou procházku se psem, 2× týdně mám ve škole hodinu tělocviku a celkově, když jdu do školy i ze školy, tak to mám kousíček k zastávce, takže pohyb tam je. Dále piju pouze čistou vodu (před tímto zdravějším stylem jsem pila jen slazené nápoje) a jím jen zdravé cukry = ovoce, zelenina. To znamená, že žádné nezdravé sladkosti. Myslíte si, že se tímto dá zhubnout? Nepotřebuji mít nějakou vypracovanou postavu, stačí mi jen třeba 5 kilo dolů. Co si o tom myslíte? Dá se zhubnout? Případně za jakou dobu, když to budu furt dodržovat?
Dá. Pohyb tomu hodně pomůže. Bez dalšího pohybu počítám tak 1kg za 2 týdny. Ze začátku i více. Hodně záleží, kolik máte svalů a jestli energetický příjem není zbytečně vysoký i po vysazení slazených nápojů a sladkostí. Klidně omezte i bílé pečivo a těstoviny. Místo toho více zeleniny.
Pohyb tam sice je,ale velice málo.A vysadit sladké nápoje - to je málo.To půjde velice pomalu.Zdravé hubnutí je o správné stravě,intenzivnějším výdaji energie.Tak se dá zhubnout jedno kilo za týden.
Nesouhlasím. Vysazení sladkých nápojů opravdu stačí k tomu, aby se z obezity stala nadváha. Ale zpravidla už nestačí k tomu, aby se z nadváhy stala normálná váha.
Jinak doporučuju trochu víc sportovat, slabý hubený je hodně nezdravý stav.
Celkem funguje vynechat všechen přidaný cukr a bílou(pšenicnou) mouku. Hlavně nehladovět! Jist často a dost zeleniny. Pít vodu a čaje. Samozřejmě s pohybem to půjde 2x rychleji.
Ano, samozřejmě, že zhubnete i bez cvičení. I bez cvičení tělo spotřebovává energii. Pokud jídlem dodáte méně, než spotřebujete, tak hubnete. Sportem je to ale přirozenější a rychlejší, navíc zachováte svalovou hmotu. Ale i pravidelná, delší a rychlá chůze je velmi prospěšná. Nemusí to být rovnou běh nebo posilovna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.