Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stydím se běhat

Od: lilybeen odpovědí: 16 změna:
Dobry den, je mi 13 a chtela bych zacit chodit behat. Behani me docela bavi a je to jeden z mala sportu, ktery nejak zvladam. Mam ale strach z toho jit ven, sama...proste se oblect a bezet...myslim, ze se na me lidi budou asi divne divat, protoze behat u nas ve vesnici vidam vzdy jen dospele. Navic jsem uz parkrat behat byla, sousedka byla zrovna venku, hned se ptala kam jako jdu, coze jdu takhle bez psa (ven chodim vzdy jen se psem, chodime casto na prochazky), poprve jsem ji rekla, ze jdu jen do kramu, podruhe, kdyz se zas ptala, rekla jsem ji, ze jdu behat s kamaradkou... Proste se za to, ze chci behat a jsem tak ,,mala" stydim...nevim, jak to ,,prekonat"

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Jdi běhat podle své nálady, co je komu do tvého života. Ostatné, dá se běhat i psiskem.

hodnocení

6x

Zdravím. Na běh nejsi malá a je dobře, že děláš něco pro své zdraví. Sousedka je holt jen zvědavá. Rozhodně se nemusíš stydět za to, že si jdeš zaběhat. Pro svůj lepší pocit se zkus zeptat nějaké kamarádky, jestli by nechodila běhat s tebou, nebo některého z rodičů...

makk
hodnocení

5x

Jedna rada, nelži. Sousedce řekni: "Jsem bez psa, protože dnes jdu běhat a pes by mi nestačil :)", jak zečneš lhát, tak se do toho zamotáváš a cítíš se čím dál trapněji. Až si lidi zvyknou, že tě vidí občas v teplákách bez psa, tak se přestanou vyptávat.

sirokko
hodnocení

3x

Řekni staré Blažkové, že fyzická kondice je kruciální aspekt u prevence před onemocněním chřipkou, která jimi starými, plní JIPky.

jarin*
hodnocení

3x

Rozhodně kdokoli běhá a koho běžícího potkáš, tak se na tebe divně dívat nebudou. Hlavně proto, že každý, kdo se nějak aktivně venku hýbá (včetně mě) moc dobře ví, kolik disciplíny a přemlouvání často stojí se přemluvit a jít, třeba když je hnusně. A na ostatní lidi můžeš zvysoka kašlat, co si myslí. Proč tě to má zajímat?

Ale věř tomu, že dost lidí se na tebe (po)dívá, protože se rád podívá na sympatickou slečnu. A moc rád se podívá zvlášť na tu, která na sobě maká. Nevylučuju, že některé slečny a paní i jedovatě, protože závidí, že samy jsou líné buchty.

hodnocení

2x

Vezmi psa také na běhání, budeš mít společnost.

Pružné vodítko: odkaz

Zvědavé sousedce bych vyprávěl nějaké pohádky :)

hodnocení

1x

Ze zvědavé sousedky si nic nedělej. Ona to s největší pravděpodobností vůbec nemyslí zle. Jen tak prohodí pár neškodných slov. Vždy je lepší, když na sebe lidi mluví, než když se míjejí jen tak beze slova. Já jsem stará a vždy, když se s jednou sousedkou potkám, tak se ptá, jestli jdu s pejskem na procházku. Je to z jeji strany jakási součást odpovědi na pozdrav. Vždy něco odpovím podle pravdy. No jo, pes se musí vykadit. Dnes ne, dnes jdu na poštu.

Sousedce párkrát vesele odpověz. Můžeš si myslet, že jí po tom nic není, ale připrav si pár jednoduchých odpovědí: Moc mě začalo běhání bavit. Možná jednou zkusím i maraton. Ty odpovědi Ti i pomohou zbavit se poměrně brzy studu.

Běhej za vhodného počasí. V mrazu raději ne.

liska5

V mrazu na běžkách...

hodnocení

0x

Sousedka nemá co dělat, tak vopruzuje. Asi žije sama, tak každou novinku na vsi prodebatuje v obchůdku s dalšíma babkama.

Musíš sama tyhle věci neřešit. V tomhle nejde radit nic jiného, nežli si toho nevšímat a dělat jen to, co uznáš za vhodné.

A nebo běhej s pejskem.

hodnocení

0x

Sousedku neřeš, řekni jdu se proběhnout a víc jí po tom není. Naopak, je skvělé, že máš chuť běhat a není se za co stydět! . Začínej volně a menší dávky a uvidíš, že se budeš postupně zlepšovat. Klidně si můžeš troufnout na nějaký závod, hlavně se nebát. Kde bydlíš? Pošlu ti nějaké tipy. Tak ať se ti daří a nevzdávej to, nejdůležitější je chuť!

hodnocení

0x

Řekni sousedce, ať se proběhne s tebou.:)

ltz
hodnocení

0x
Ber to tak, že není nikde dane, že po vesnici mají běhat jen dospělí. I mládež může běhat, kdyz chce. Sousedku moc neřeš. Ale chápu tě, ve městě to bývá zase jiné.

asd1
hodnocení

0x

Neřeš kdo čumí a co si bude myslet, ale dělej co tě baví. Sousedce klidně řekni že se jdeš proběhnout. Jen vidí že se děje něco novýho tak je zvědavá.. Klidně k ní pak můžeš zajít na pokec, možná ti závidí že ty ses dokopala k běhání a ona jen tloustne, tak může nenápadně tahat rozumy jak běhat a může se i chtít přidat...

Nebo můžeš tajně chodit v zimníku za vesnici, tam zimník shodit a běžet *smich*

pb®
hodnocení

0x

Prostě nazuj běžecké boty a vyraž, takhle je to jednoduché. Na ostatní nedbej, běháš pro sebe, ne pro druhé. Zpočátku je to jen svižná chůze prokládaná úseky běhu, takže klidně můžeš, když někoho potkáš, přejít do kroku. A klidně si můžeš vzít s sebou i toho psa, pokud to dovoluje jeho plemeno a fyzická kondice. Dnes běhá nebo se o to alespoň pokouší kde kdo. Já třeba běhám s dítětem cestou ze školky, sám to chce a je naštvaný, když přijedu autem a neběžíme. Sice je to jen pár set metrů, ale k celodennímu pohybu se to počítá. Pak ještě běhám na půl hodinky večer. Ne každý den, ale 2-3x týdně to zvládnu.

hodnocení

0x

VUBEC se nestyď. A pokud se Tě někdo jízlivě zeptá proč běháš - ...no baví mě to , líbí se mi to a dělá mi to dobře. Se psem, bez psa...a pokud bych chtěl být jízlivý tak bych vyzval sousedku ať se připojí a zaběhá si se mnou, že je to príma.

liska5
hodnocení

0x

Všichni zvědavci si za pár dní zvyknou a přestanou se ptát. Prostě běháš pro zábavu i pro zdraví. Tu humornou odpověď, že se připravuješ na olympiádu, to bych té zvědavé sousedce pobaveně řekla. Trochu si z ní utáhnout :-D...

Kdyby Vás děcek bylo víc, můžete si zahrát něco míčového. Vybíjenou, fotbálek, volejbal, švihadlovou školku... Když nejsou lidí, tak běháš, no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]