Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pneumatiky přední za zadní

Od: toshibman* odpovědí: 16 změna:

dobrý den

na kole mám zadní pneumatiku sjetou a chci se zeptat zda je možné vyměnit přední pneu za zadní jestli to nebude nějak vadit a do nové se mi moc nechce ale když to bude kritické tak už mi nic nezbyde

předem vám děkuji za odpovědi

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U většiny kol je záměnný přední a zadní plášť. Tím ale nechci říct, že by bylo nějaký terno hodit si ometenou gumu na přední kolo, protože když podjede přední kolo, tak to většinou bývá celkem ,,humorné´´.

michal958*
hodnocení

2x

kupte si radeji novou

1jara*

Opravdu kupte nový plášt. Když si spočitáte kolik času s tím strávit, a co když vám v předu prdne? Tak to zas budete muset montovat.

ar*
hodnocení

0x

Pokud jsou stejné roměr pneu. tak tomu nic nebrání

Jenom bych rád poprosil o změnu atavaru , pletete se mi s technikjirik. Díky

raadek*
Plášť bude náchylnější k defektu a to je na předním kole dost riskantní. Raději si za pár stovek kupte nový. R.

hodnocení

0x

toshibmane,

... zadní pneumatiku sjetou... vyměnit přední pneu za zadní,,,

jako dát sjetou pneu ze zadu dopředu?

vůbec nevidím důvod proč to děla a dát si na důležitější nápravu horší pneu.

Sjetá pneumatika patří do sběrného dvora, nikoliv na vozidlo.

Pokuta na místě až 2 500Kč, a to se opravdu vyplatí.

toshibman*

nevím jestli vám dobře rozumím ale chápu to jako že myslíte pneu u auta je to správně?

31.08.10 20:51

?

Řeč jde o pneumatikách kola - čti velocipédu :)

promone, děkuji za vysvětlení, to jsem tedy ...

stále jsem hledal logiku proč u auta a ono se jedná o jízdní kolo...

to je asi to, na co si občas sednu a pak mě bolí zadeček.

Omlouvám se.

sasdax*

Tak to nejseš sám. Taky jsem si celou dobu myslel že myslí auto.

U jízdního kola bych v tom problém neviděl. Pokud nemáte pneumatiku sjetou jenom z jedné strany jako já, když jsem jako malý neustále smykoval. Ale pneumatika na kolo už je opravdu v řádu drobných.

U jízdního kola,zvláště pak u MTB je to VELKÝ problém.

Přední kolo resp.plášť je velmi důležitý u každého typu jízdního kola...u MTB obzvláště.

Přední kolo musí "držet" stopu...a také BRZDIT...možná se to nezdá ale u MTB je zvláště v prudkém sjezdu na předním kole až cca 80% váhy jezdce a při brždění je stav přední pneu, potažmo desén VELMI důležitý. A to ani nemluvím o tom, že pláště pro různé typy povrchů mají specifické složení materiálu (co se tuhosti týká) a liší se i v desénu a huštění.

Ale pokud se jedná o kolo na kterém tazatel jezdí po městě...a pomalu, i pak bych to řešil levným novým pláštěm.

gregor*
hodnocení

0x

Mít sjetou zadní pneu je horší než přední. takže si ji klidně vyměn pokud nemáš 200 na nový plašt. Plášt není zase tolik drahá záležitost.

Když máš sjetej zadek, tak nic v lese nevyjedeš a brzdit ti taky pujde blbě protože budeš akorát flokovat. Samozřejmě nemít vzorek na predni není žadný terno ,ale sám určitě víš že prední neflokuješ.

1jara*

Gregore, když vám podjede přední kolo, jeto ve většině případů tak-zvaná TLAMA.

gregor*

a když vám podjede zadni kolo ve sjezdu nebo vyletíte ze zatáčky protože vám podklouzlo zadní kolo tak to je ještě horší.

kato*
hodnocení

0x

Na přední kolo se dává ta lepší,kvůli bezpečnosti.Dát tam ojetou se vám nemusí vyplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]