Nejste přihlášen/a.
K tomu abyste zhubla, nepotřebujete posilovnu ani trenéra.
Stačí změnit stravovací návyky a hýbat se. Hýbat se můžete kdekoliv, od lesa, přes tělocvičnu, park až po les nebo bazén.
Obezita je často dána predispozicí (někdy i genetickou). Cvičení je fajn, posílíte a budete se cítit lépe, ale pravděpodobně nezhubnete, protože po cvičení budete mít o to větší hlad. Naučte se ovládat svoji chuť k jídlu, dejte si občas delší půst, abyste poznala, co je opravdový hlad a co jen chuť k jídlu, zkrátka zkuste zapracovat tímhle směrem. Hlavně žádné diety, téměř vždy to skončí jo-jo efektem.
Vynech sladká, tučná a moučná jídla. Místo nich hlavně zeleninu, ryby, bílý netučný jogurt, cereálie, luštěniny...
Nepij slazené nápoje, místo nich mezi jídly vodu s kapkou jablečného octa.
Kup si trekingové hole a denně si udělej nějaký okruh. Aspoň hodinu, abys šla. A až budeš lehčí a trochu navyklá pohybu, tak začneš běhat. Tělo se musí okysličovat, aby spalovalo. Najdi si kámošku se stejným problémem. Ve dvou se hubne líp!
Místo posilovny stačí doma na podložce cviky na břicho, kliky a pod. To se najde na internetu.
Za nás posilovny nebyly, ale lítali jsme venku, hráli denně fotbal nebo vybišku, jezdili na kole, skákali na švihadle, lezli po stromech...
Všetko to, čo ti tu už napísali + jedna dôležitá vec - nie je len dôležité to, čo ješ, ale aj v akom množstve. Pri obezite býva už žalúdok dosť značne roztiahnutý, človek býva hladný každé dve tri hodiny, a pokiaľ tam nie je pevná vôľa, často chudnutie nejde takým tempom, ako by sa očakávalo.
Príklad z praxe - bývalá kolegyňa, tesne po tridsiatke vyše 100 kilo, nejedávala zas až tak nezdravo, začala i cvičiť, no nejak to nešlo...keď som s ňou ale mala tú česť obedovať, bolo mi všetko jasné - na jedno polhodinové posedenie dokázala zjesť toho toľko, čo ja nedám ani za celý deň. Obrovské obedáre plné jedla. Po dvoch hodinách po obede - "ja som hladná, objednám si ešte obed / pizzu / hambáč...".
Čiže, dávať pozor aj na dávky, ktoré papáš, hoc i toho zdravého jedla, pomaly znižovať veľkosť porcií (nie naraz zmenšiť na polovicu napríklad, to málokto dá), a udržať si pevnú vôľu, vydržať aj napriek pocitu hladu - tým však nemyslím hladovať pol dňa, proste používať rozum a selskú logiku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.