Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konečně jsem zhubnul, ale co teď?

Od: tonda96 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, asi se chci jen vypovídat...

letos jsem se rozhodl (po x pokusech) že zhubnu. Je mi 25 let. Letos od začátku dubna jsem se zhruba do října dostal z 95kg na 55kg, které se snažím teď udržovat (i přes svátky se mi to kupodivu daří). Podařilo se mi zhubnout poměrně jednoduše - přestal jsem se přejídat, i s nijak velkou aktivitou šly kila dolů poměrně snadno. Dělám v práci rukama a hodně nachodím, takže to tomu šlo taky naproti.

Teď aktuálně by teda mělo bejt vše super - mám dole 40 kilo, zmizelo skoro úplně břicho, můžu se lépe oblíkat, v okolí mě všichni chválí jak mi to teď sluší... Ale já mám v hlavě pořád jenom - nesmím tohle, nesmím tamto, ježiš v tomhle je moc cukru, ježiš cukroví, ježiš to je moc velká porce... prostě pořád hlídat kolik toho sním mě prostě hrozně unavuje. Hrozně se bojím že když si dám něčeho víc, tak se spravím a celý to bylo k ničemu. Nějaký počítání kalorií jsem fakt vzdal, protože kdybych se měl stravovat podle tabulek, tak abych pomalu nejedl vůbec nic, pil jen hořký kafe a asi byl o vzduchu ...

Tak teď prostě mám dilema - mám tři varianty - buď budu pokračovat s hlídáním se, abych udržel váhu co mám teď a asi se psychicky zblázním... nebo zvolím kompromis, nebudu se tolik krotit a holt se smířím že se trochu opravím... a nebo prostě na to kašlu a budu jíst jak chci (ovšem k přejídání se vracet nehodlám) a budu asi psychicky v pohodě... A nebo ještě čtvrtá varianta - víc jíst, ale začít třeba cvičit, ale cvičení nenávidím, musím se do něj hrozně nutit a vím že prostě tudy cesta nevede.

Vaše názory?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

55KG? to máte 150cm?

tonda96
hodnocení

Měřím 166 cm.

joudic*
hodnocení

2x
no ted uz zbyva jen zase pribrat *vtip*

liska5
hodnocení

2x

Teď by to chtělo tak 10 kg svalové hmoty ovšem pouze z kvalitní stravy, aby tělu nechyběly bílkoviny, minerály, vitamíny, enzymy...Protože by se ti to brzy vymstilo kazivostí zubů, bolestmi kloubů a zad, rychlým úbytkem vlasů, snadnou unavitelností... Pak to tělo zpevnit cvičením, v práci je jiný pohyb a okysličovat vycházkami do přírody...Kalorie dál neřeš, máš snad povědomí, že cukr, alkohol, živočišné tuky a bílá mouka by Tě vrátily zpět. I příliš mléka není dobře. Pak chybí železo.

Ty hladové buňky krm kvalitou, která nezakyseluje: libové maso, ryby, zelenina, ořechy, luštěniny, cereálie,ovoce, oleje za studena lisované,,.Co úplně vynech jsou průmyslově vyráběné potraviny / laciné uzeniny, trvanlivé majonézové saláty, paštiky, sladké tyčinky, limonády, energeťáky/ prostě vše s řadou Éček,... a cigarety.

hodnocení

1x

Jak jsi zhibl? Píšeš, že se jen přestal přejídat - to jsi jedl, to co obvykle, jen menší porce? To by se snad mělo vydržet dlouhodobě. Pokud ne, tak si sestal nějaký zdravější jídelníček, při kterém se najíš dosyta a toho se drž dlouhodobě. Pohybu máš dost v práci. Jestli přibereš třeba 5 kg, tak si z toho nic nedělej, pořád budeš hubený. Teď jsi zase asi moc hubený.

doplněno 31.12.21 05:29:

*zhubl

Nebaví Tě vůbec žádný sport? Kdybys začal sportovat, tak bys nabral svalovou hmotu a to, jak se musíš hlídat by se hodně posunulo dál.

hknvc
hodnocení

1x
Vítej v dospelackem světě. Takhle přemýšlejí všechny ženy po cca třicítce. Jinak z nich jsou okamžitě koule. Nikdo se nemůže beztrestně cpát, jak se mu zlíbí, možná tak pubertaci, kteří mají ještě rychlý metabolismus.

hodnocení

1x
Nejste sice vysoké postavy..
Ale při vaší váze bych v silnějším větru raději nevycházel z domu.
Nevím, ale na 25 letého chlapa mi to přijde málo. Ale asi máte méně svalové hmoty (nebo žádnou).

hodnocení

0x

U drog se tomu podobně říká "craving".

Možná by ti pomohl vlastní jídelníček psaný na papíře třeba na týden a držet se ho.

Pokud tedy máš problém s tím, že si říkáš nesmím a přitom od toho neodtrhneš oči na nějaké oslavě a bojíš se, že by jsi opět do toho spadl a přežíral se.

Ono je potřeba znát i příčinu přežírání. Někdo tím zalepuje stres. Pokud ho nemá, tak nemá problém i s přežíráním.

Z 95kg na 55kg a nevysí ti kůže? 40kg je dost extrém. Jak dlouho jsi měl 40kg nad?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]