Co to bylo za lyže, něco jako skyalp ale sjížděl jinak
Od:tereza*odpovědí:6změna:
Dobrý den, několikrát jsem viděla jak někdo jede na takových divnych lyžích. Je to neco jak skialpinismus, ale u skialpinismu si na sjezd lyže upraví a sjíždí jako normální člověk. Ale u těch co jsem viděla sjíždí s uvolněnou zadní částí a do zatáček si klekne. Rada bych si o tom něco přečetla a pak zkusila
Ano klasicky telemark. Nemohu na to zapomenout. Rodice me zacatkem 80. let vyslali na lyzak, a jak jsme na hory nikdy nejezdili, byl jsem tam s kanaharem vazanim a snerovacima botama za totalniho debila. Tohle jim nemuzu dodnes zapomenout, i kdyz je mi skoro 50. No odjezdil jsem to tehdy. A vida dnes naopak dobre retro.
hg
Na počátku 80. let byly šněrovací lyžáky u dětí běžné a s koženýma "přazkáčema" jsem byl na horách spíš výjimka. Kandahár byl ale vážně už překonaný. Toto vázání jsem měl naposled v 70-kách.
Dřevěný lyže bez hran, vázání kandahár, kotvu kolem pasu a na hlavě čepici. Jo to se to lyžovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.