Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit, manželka má po operaci páteře a neurochirurg ji doporučik tyto hole. Jak se to kupuje na výšku postavy , nebo teleskopické?
Děkuji za rady.
Výška je u všech nastavitelná. Aspoň ve Spotissimu výběr asi z 6 druhů, různé ceny. Oni Vám to vysvětlí, jak to naštelovat. Ty nejdražší jsou na vysokohorské výstupy, speciální materiál. To není třeba. Vzala jsem si skládací, co maj uvnitř lanko. Složí se rychle. Stačí zmáčknout čudlík. Hlavně si kupte rovnou několikery ty gumové nástavce. Po několika túrách se mi prochodily až na zimní variantu s kovovým bodcem.
Pro dámu jsou lepší lehčí hole na nordic walking, subtilnější do 25 Dg/1 hůl, a korková rukojeť : je příjemnější. Určitě Anti shock = s odpružením: měkký dopad, a pokud chodič moc necestuje stačí teleskopické se skládání nadvakrát. Výsledná délka je cca 70 cm.
Koncovka: sportisimo.cz/... případně do města se prodává ještě í s cvočkama (vlastně chdíte po skále) Ve sportisimu se najdou i levnější hole s nekorkovými rukojeťmi.
Tabulka: doporučené délky holí (délka v cm)
Všichni výrobci udávají délky holí jako délku celé hole, tj. od hrotu až po okraj rukojeti.
Výška postavy Délka holí
145 - 152 cm100 cm
153 -161 cm105 cm
162 -167 cm110 cm
168 - 173 cm115 cm
174 - 180 cm 120 cm
181 - 186 cm125 cm
187 - 194 cm130 cm
195 cm135 cm
Pro začátek nastavit spíš kratší než delší.
Moje skládací ze Sportissima po složení mají délku 46cm i s gumovým nástavcem. Jsou složené na 3x v pouzdře..
Než ty tabulky stačí, aby loket tvořil pravý úhel, když hole drží s lokty u těla. Každý si stejně vyhmátne svoji optimální výšku a seřídí si ty centimetry, jak mu to vyhovuje.
A taky si nastudovat, jak se chodí. Nestrkat konec hole před sebe, před boty. První jde ruka a hůl se opře zešikma jakoby k botám /patám/ chodce.
Mám dvoje. Jedny z Lidlu, levné, ale nelze na ně sehnat ty gumové nástavce. Tyto ze Sportissima stály něco přes tisíc.
Nejspíš nebude podnikat těžké horské tůry, ale bude chodit někde po rovině. Na to bohatě stačí hole koupené u vietnamců, jsou dostatečně kvalitní s v ceně do 3 stovek. Doporučil jsem je několika starším dámám a jsou s nimi už několik roků spokojené. Sám je používám v našich horách, mají za sebou těžké výstupy a sestupy v Tatrách i Alpách a stále bezproblémově slouží. Vaší paní určitě dostatečně poslouží, značkové LEKI za 2-3 tisíce nepotřebuje. Spíš bych doporučil používat cyklistické rukavice, u vietnamců do 100 Kč.
odpružené - anti-shock doporučuji
leki dámské odpružené na lanka jsou výborné, kvalitní, i pro vysokohúrské treky, cena okolo 4000kč micro vario carbon antishock. Mají skvělou rukojeť.
V nabídce vidím i levnější leki.com/...
Leki měl taky bývalý prezident Klaus, chodil s nim na Sněžku, jestli si správně pamatuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.