Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hybridní elektrokolo?

Od: kepler* odpovědí: 23 změna:

Mám kolo s baterií 12 Ah / 36 V s pohonem 750W. Takto ujedu cca 30 km bez šlapání. Tak mě napadla taková bláznivá myšlenka: přidat ještě malou benzínovou elektrocentrálu 700 W (cena do 4 mega, váží jen asi 5 kg), která by přes nabíječku baterie prodloužila prakticky neomezeně dojezd. Takový plug-in hybrid. Elektrocentrálu bych mohl případně použít i pro základní chod domácnosti v případě výpadku sítě.

doplněno 03.10.21 22:31:

Oprava: cena do 4 000 Kč *palec*

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

minitroll
hodnocení

2x
Za mě skvělý nápad, nevidím tam jedinou slabinu!
kepler*
hodnocení

Díky. Pak nechápu, proč se něco takového nevyrábí? Asi by to vyšlo moc draho...

kami123
hodnocení

2x

Já mám kolo 16Ah 84V motor 1kW přetěžovaný na 6kW a taky dojezd cca 35km.

Jezdím s tím přes 50.

.

řešils váhu centrály? Máš nějaký tip?

Podle mne už bys potřeboval rám alespoň z babety, aby to uvezlo. Dlouho jsem o něm uvažoval kvůli odpružení. Pak jsem to dal na kolo.

kepler*
hodnocení

Jak jsem psal, váha centrály jen asi 5 kg. Moje robustní kolo to ani nepozná, a to vážím taky metrák.

kami123

Nějaký konkrétní odkaz na tu centrálu? Těch 5kg se mi moc nezdá. Zní to ale zajímavě.

kepler*
hodnocení

Vlastně se mi to taky moc nezdá, ale tady je odkaz: ekovovyroba.cz/... ... asi chybka. No nic, předtím jsem tam měl motor z Babetty a taky to nevadilo.

kami123

5kg bude nádrž s palivem *smich*

Mají tam 20kg balení. Tak spíš třeba nějakých 19.

Kůli rozměrům bys to musel dát nejspíš nad zadní kolo. To celkem změní jízdní vlatnosti.

A nevím , jak moc robustní kolo je, ale to zadní kolo tím bude podle mne na nerovnostech trpět.

Pokud chceš zvýšit dojezd a nevadí ti hluk a to, že už jen tak nemůžeš vklouznout do zákazu, tak bych šel do čisté instalace na benzín.

Ono mnohem kvalitnější a pohodlnější skůtry se dají pořídit za podobné ceny, jako kola.

.

Pak mne napadá ještě vyrobit si mnohem menší a lehčí agregát svépomocí, ale to by obnášelo určité nevýhody a úskalí.

(Modelářský benzínový motor + elektromotor)

hodnocení

2x

Celý zmatek je z toho, že se některým motocyklům říká jinak ..

liska5

Přesně! *smich*... a ŘP k tomu

hodnocení

0x

Naco elektrocentrálu? Rovnou si poskládat hibrida.;)

k E.kolu dokoupit tohle (ani není drahé) a hotovo, dojezd na 1,5L 100km*smich*

motogroup.cz/...

kami123

To už bych měl radši dvě kola a volil dle požadovaného dojezdu.

Nehledě k tomu, že ke skůtru, který považuji za bezpečnější, už je pak jen krůček...

kepler*
hodnocení

No, to jsou pěkné čínské neprodejné šmejdy (ty motory), taky jsem něco podobného měl. Šlo to brzy do šrotu.

hodnocení

0x
A nebylo by lepší místo vymýšlení nesmyslů..
Naučit se šlapat?
Koupit si větší baterii?
Koupit si motorku?
S palivem to bude vážit skoro 10kg. Těžiště celého kola se podstatně změní, brzdy budou sotva stíhat, přetížený bude i rám kola.
A upřímně., kdybych Vás s touhle čmoudící a vrčící sestavou potkal někde uprostřed lesa, tak asi zapomenu na slušné vychování.
kepler*
hodnocení

Boužel jsem dúchodce bez ŘP , klouby a fyzička v prdeli, Tak bych se rád podíval do míst, kam autobusy a vlaky nejezdí...*dril*

A není jednodušší druhá rezervní baterie a tím si zdvojnásobit dojezd. Ta elcentrála bude podle mne vážit min 15 kg / bruto je uvedeno 20 kg/ a to podle mne baterie vážit nebude a i cena bude asi srovnatelná s EC.

Souhlas.

Baterie stejných parametrů je cenově někde kolem 5-7tis Kč a váhově 3,9kg.

Je to cenově stejné, váží to méně, provozně i servisně jednodušší, skladnější..

runner*
Martincakl: lépe bych to nenapsal.

hodnocení

0x

A co spalovací motor?

mall.cz/...

riva
hodnocení

0x

No tak to je lepší si pořídit skútr. Cenově se to moc lišit nebude od kolo + elektropohon + elektrocentrála. A bude to bezpečnější.

hodnocení

0x
Já mám silniční kolo a tam je dojezd taky prakticky neomezený a to váží kolem osmi kg:)

vitezslav
hodnocení

0x

víš vůbec co znamená slovo MEGA?

hodnocení

0x

panove jestli chcete elektrocentralu na kolo na dobijeni baterky tak si za kolo pořidte přivěs na tu centralu a kdýž nebudete potřebovet mužete ho odpojit a jet solo

makk
hodnocení

0x

A co elektrokolo s rekuperací doplnit pomocným spalovacím motorem (třeba z křoviňáku). Pak můžete dle libosti hnát spalovacím motorem a elektromotor bude fungovat jako generátor a dobíjet baterku. Ale nestačí pak vzít jen obyčejné kolo a dát k němu pomocný spalovací motor?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]