Nejste přihlášen/a.
Líbí se mi retro mechanický tachometr na kolo, který jsem měl kdysi jako malý chlapec a tak na to nostalgicky vzpomínám. Nevím, jestli ještě něco takového se v dnešní době dá na kolo sehnat a též mne zajímá, jak se upevňují na kolo ty mechanické součástky s kabelem?
Taky jsem ho jako kluk na kole měl, byla to ohromná frajeřinka. Dneska by se dal vidět snad jen u sběratelů a muzejích. Na přední ose kola byl nasazen převodníček strčený mezi dráty, který převáděl rotační pohyb pomocí bowdenového lanka do vlastního budíku na řídítkách. V něm rotoval magnet, který vychyloval ručičku. Paráda!
To je fakt,
Právě sem si vzpoměl, jak sem musel na svém tachometru vypočítával vzdálenost magnetu od středu kola kvůli přesnosti
No holt doba pokročila.
radek116 Mění se obvodová rychlost, takže na tom ty tachometry byly principielně založeny.
Při umístění magnetu těsně u náboje bude obvodová rychlost při stejných otáčkách menší, než při umístění magnetu u ráfku.
Asi si to pleteš s odometrem, který měl jako snímač ozubené kolečko a pracoval na principu počtu otáček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.