Dobrý den, už nevím co s tím. Na kole (GT Avalanche 2.0) mi ze dne na den začal přeskakovat řetěz. Je to velice nepříjemné zvlášť když zaberu do kopce. Promazal jsem aji řetěz, trochu narovnal přehazovačku protože vodící kladky nebyly vůči kazetě v rovině. Zajímavé je že když zaberu na místě a na šlapku si stoupnu (91kg) tak nic nepřeskočí abych viděl kde je problém. Jen při jízdě to dělá. Za přehazovačku bych musel dát 1400 Kč což když nemám jistotu nechci.
Asi by se na to měl podívat někdo, kdo tomu rozumí...
Řetězová linka musí být v pořádku, řetěz musí být správně nasazený (některé řetězy jsou stranové a i na převodníku musí správně zaskočit řetěz na zuby), řetěz nesmí být moc vytahaný, pastorky a zuby na převodníku poškozené, nebo příliš "ojeté"...a přehazovačka ev. i přesmykač musí být správně seřízené.
Počítám, že výměna kazety ani řetězu neproběhla. Kombinace původní kazety a nového řetězu by totiž mohlo být zdrojem přeskakování. Zkontrolujte ohebnost každého článku řetězu. Píšete že ze dne na den, nebyl nějaký pád s ohnutím patky přehazovačky? Máte dobře uložené kolo v zadní vidlici rámu?
jaskin
Kdysi mi praskla patka přehazovačky z důvodu zaseknutí spojky řetězu v přehazovačce. Měnil jsem přední převodníky, zadní kazetu a v neposlední řadě řetěz. Ale je pravda že jsem tyto věci neměnil všechny naráz ale v řádu několika let. Nezdá se mi totiž, že by byly sjeté zuby či vytahaný řetěz. Kolo totiž používám málo a ještě jen na občasné cesty do obchodů.
U mne pojížďky po městě dělají cca 1500-2000km za rok...Pokud je to uVás podobné, tak během těch "několika let" má řetěz po životnosti (plus třeba zimní provoz, kde trpí šíleně...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.