Nejste přihlášen/a.
Buď musíte koupit strmější představec, nebo prodloužení hlavové trubky.
Je ale otázka, zda toto samotné Vám pomůže, protože můžete mít celkově špatný posez, nevhodnou velikost rámu...atd.
Nastavitelné představce se prodávají, ale jejich smysl jsem nepochopil. Ano, snad v půjčovně kol nějaký smysl mít mohou, tam na jednom kole jezdí "X" lidí..a poklud by si to každý chtěl nastavit na sebe (ale v reálu se to nestane, nikdo s tím nebude hýbat). Pro použití na "svém" kole, které mám odladěné na sebe, proč bych tam dával tento typ představce, abych si s tím mohl po každých 10 kilometrech hýbat do jiné polohy?
Rozeberete to tak, že povolíte inbus v horní části..zcela vyšroubujete a sundáte i s tím "víčkem", potom povolíte ty dva šrouby na představci a vysunete.
Ale raději to dejte do servisu...
Jiný představec = víc nahoru příp. kratší. Nebo řídítka "vlaštovky" to zvednou klidně o 10 cm (i víc, např. ze Sobi 20 )
Prodlužování krku vidle považuju za pííííp, podobně stavitelný představce jsou dobrý jen na vyzkoušení ideální varianty pro posez a pak se pořídí pevný.
Pokud jsi povoloval a neseřídil tak jsi rozhodil vůli v ložisku. Musí být bez vaklu a jít točit zlehka s minimálním odporem (po plném dotažení představce; správně se dotahuje momenťákem, obzvlášť když dotahuje někdo kdo to "nemá v ruce" a je dobrý závit máznout grafitkou proti zažrání hliníku do oceli)
Dobrý na vyzkoušení jaká výška řídítek ti vyhovuje, pak podle toho koupit pevný...
Dobrý cyklokrám nemá problém mít víc (i starších) představců a vyzkoušet to včetně projížďky kolem krámu..
Tohle bych chápal tak na kolo z půjčovny, kde má někdo touhu s tím stále hýbat.
Na své kolo bych si to nikdy nedal. Změřte si přesně, o kolik potřebujete zvednou řidítka..a pak si kupte vyšší šikmý představec.
Ale už jsme Vám tady psali, že "něco" je na vašem kole špatně. Šikmý (i když ne až tolik) představec již máte, máte pod představcem dvě podložky a ještě potřebujete řidítka výš? Pak máte asi špatnou velikost rámu..a možná i zbytečně dlouhý představec.
Spíš patří mezi typ lidí co jim vyhovujou berany otočený nahoru a sedí se zádama svisle
Ale pokud jim to vyhovuje tak proč ne, to je jejich věc.
Bolavý záda jdou hodně vylepšit cvičením..
Těžkej málo tuhej kroutí se a ještě je drahej. Dobrý do půjčovny pro turisty, na pořádný ježdění ani náhodou...
Si to nakresli na papíe - pohled z boku, dékla a úhel.
Nebo zajdi to cyklokrámu kde to vymyslí za tebe..
To je materiál
asd1 - já tu vaši reakci nechápu. Kdyby tomu ten tazatel rozumněl, tak se sem nemusí chodit ptát. To, že vy se v tom orientujete výborně neznamená, že ti na druhé straně jsou . Snad je to Poradna,ne? Rozčiluje vás to - neraďte. Ale taková reakce je, slušně řečeno, ubohá.
ajvn: Ale no tak. Buď si to tedy najdu na webu i s rozměry, nebo si to nakreslím. No a pokud mám náhodou přístup k telefonu, tak zavolám do obchodu, kde ten představec mají a hezky je poprosím o změření.
To přece není složité...
Když opravdu pominu, že se mi to celé nějak "nezdá".Mít takto vysoko představec (řidítka), to značí nějaký problém někde "jinde".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.