Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Od malička jsem byl vždy hubené postavy. Mám 65kg na 178 cm. Nikdy se mi nepodařilo přibrat a každé kilo na víc je pro mě výhrou. Nemyslím si, ale, že bych měl vyloženě špatnou postavu. Pár lidí mi řeklo, že mám ramena a že kdybych cvičil, tak bych mohl vypadat dobře. Když si ale sundám triko, tak jsem celý plochý a nemám žádne prsa a vyrýsované břicho. Takže bych se chtěl jen trochu vyrýsovat, nepotřebuji vypadat nabušeně, tak by mě zajímalo, jestli toho lze docílit i doma, jen s cvičením na hrazdě, kliky, lehsedy atd. Jetu někdo, kdo by mi dal pár rad? Děkuji
Pro začátek zkus prostě přibrat. Není rozumné cvičit pro svaly v případě, že máš dlouhodobý kalorický deficit. Až se ti povede v těle uložit 1-2kg tuku budeš nakalibrovaný, kolik jíst a pak má cvičení veliký smysl.
Nevrhej se do toho po hlavě. Ale pokud sníš teď 3 knedlíky, jez jich 5. Pokud jednu naběračku bramborového salátu pak 1,5 naběračky atd. Místo jednoho řízku zase 1,5 řízku. Vypadá to, že prostě málo jíš. Jinak bys měl na těle alespoň tuk, když ne svaly.
Podívej se na kalistheniku. Např. tato videa . Stačí Ti jen ta hrazda z nějakých speciálních pomůcek. Když začneš dělat pravidelně třeba jen shyby, tak po měsíci určitě alespoň mini výsledek uvidíš. A čím víc cviků přidáš, tím lepší bude výsledek.
u mě je ta podváha způsobená hlavně psychikou A pravidelný jídelníček je pro mě z časových důvodů a práci, kterou mám taky problém.
Třeba cvičení pomůže s psychikou. Do práce si noste krabičky s jídlem - něco, co můžete jíst studené (kus kus + vajíčko/maso z předchozího dne/plechovka tuňáka/zelenina/sýr), obložené pečivo...
Ono je problém, že já v práci jíst nemůžu. Pracuji s výbušninami a je zakázáno si nosit jídlo na pracoviště. Za 12 hodin mám jen dvě přestávky. Jediná možnost je si odběhnout na šatnu, ale vždy bych mohl
Ne vždycky existovaly na světě posilovny a přesto chlapi měli svaly, třeba díky práci. stream.cz/...
Pravda, jenže tenkrát měli chlapi skutečné svaly a hlavně chlapské rysy. Ne jako dnešní instagramoví vyrýsovaní manekýni, které skolíš už bafnutím, natož ranou
Ale ja nejsev myloženě kost a kůže a nemyslím si, že bych byl bůch bí jak slabý. Hraju squash a jezdím na kole převážně horskou cyklistiku. Za sezónu najezdím 2-3 000 km. Pro někoho to může být málo a pro někoho zase dobrý výsledek. Pro mě dobrý je, takže nejsem úplný chroust. Hubený sice jsem, ale trochu pupek mám. Já jen prostě vypadám jak deska a chtěl bych širší ramena i hruď a vypracované břicho. Kolikrát vidím kluky daleko hubenější než jsem já. ale jsou vyrýsovaní. Mají takový ten tvar "V" jsou to sice tintítka, někomu se to líbit nemusí, ale určitě je to atraktivnější než vypadat rovný jak deska
Zaměřím se na tu váhu, protože je klíčová, jak píšou ostatní. Mám stejnou výšku a cca 74 kg. Dnes to mám, za mlada taky třeba 68 a taky to nešlo nahoru. Ale když jsem začal pracovat a jíst pravidelně, tak na mě vždycky fungovala odpolední svačina a večeře. Snídal jsem vždy dosyta, střídám sladké, slané, více bílkovin, jindy méně, podle chuti. Dopolední svačinka a oběd opět podle chuti, někdy "dietnější" jindy méně. Ta dopolední svačinka jen tak velká, abych měl cca ve 12 hlad na oběd. Proč to píšu... zásadní vliv na moji váhu měla ta odpolední svačinka - pokud jsem jí zařadil, nebo ne - většinou něco pro uspokojení chuti na sladké. A pak velikost jídla snězeného večer.
Pokud zařadíš tu pravidelnou odpolední svačinu a jedno větší, nebo 2 menší, večerní jídla, tak nevěřím, že váha nepůjde docela dost rychle nahoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.