Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Něco s mým tělem

Od: ado odpovědí: 2 změna:
Zdravím dnes jsem se zamyslel a pochopil jsem že něco musí být špatně, co se stalo:
Jsem v ještě v pubertě a před půl rokem jsem měl velikost trička 170 - 176 a o půl roku později teda jestli to půl roku vůbec je tak jsem začal nosit velikost trička L a to už mi je teď o půl měsíce malé,
Ale co mi připadá divné: to že jsem přibral maximálně půl kila možná ani to ne.
Takže by mě zajímalo čím to je,
A jestli to nesouvisí s tím že když rostu tak nejsem těžší (mám 60 kg na 180 cm) a chci prostě říct že při růstu se svaly kůže atd jen natahují a až to ukončí tak je teda pravda že bych začal přibírat na váze a sílit.
Napsal jsem to sem jen z důvodu že mě to dost vylekalo jak je to možné že nepřiberu ani půl kila když za necelého půl roku jsem vystřídal čtyři velikosti trička.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Kůže a svaly se nenatahují. To by už popraskaly. Prostě rostou. Přibývají v nich buňky. Když budeš sportovat, tak váha přibude. Nestačí jen jíst a vysedávat. On totiž stejně velký kus svaloviny, váží víc, jak stejně velký kus tuku. Při pasivitě přibývá víc tuk. Jinak ber v úvahu, že v těle stále probíhají procesy, které spotřebovávají energii. Nejen zjevné činnosti, ale i růst kostí a svalů, fungování mozku, pohyb orgánů/ srdce, střeva/, dýchání, trávení, výroba trávicích šťáv, neustálá výměna buněk v těle, obnova krve a pak termoregulace - vyrovnávání se s vnějšími teplotami. Výdej máš, i když spíš. Trička neřeš, mění se Ti postava vlivem hormonů.

hm*
hodnocení

0x

No jestli zhruba pořád stejně jíš a vydáš stejně energie, tak není moc důvod, abys tloustnul (přibíral váhu). A jestli jsi začal rychle růst, no tak se prostě prodlužuješ, váha zůstává, takže nejspíš vypadáš pořád hubenější a hubenější (60 kg na 180 cm mi připadá docela málo). Až růst přestaneš, tak jestli aspoň dočasně nebudeš víc jíst, tak stejně neztloustneš. Si myslím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]