Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je normální příjem v kcal?

Od: anonym4 odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
Rozhodl jsem se ve svých 15ti letech, 55kg, 176cm přibrat. Do kalorických tabulek jsem tyto údaje zadal a ukázalo mi to že bych měl jíst okolo 1700kcal za den, u jiných aplikací mi to vypočítalo mnohem více (2700) akorát jsem tam kvůli registraci musel zadat vyšší věk. Ptám se, od kterého z těchto dvou čísel bych se měl odrazit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wtwcz
hodnocení

0x

1700 je příjem tak na rychlé hubnutí.

alena1
hodnocení

0x

Proč řešíš nějaká čísla, normálně se najez do sytosti. Ráno začni s vydatnou snídaní, na oběd sedm knedlíku a večeře si udělej dvě, teplou a studenou.

liska5
hodnocení

0x

Nezařazuj prázdné kalorie, které jsou v potravinách bez vitamínů a minerálů, jako cukr, bílé pečivo, sušenky, dorty, sladké tyčinky, limonády, omáčky, chipsy, paštiky, limonády ..

Vynech průmyslově vyráběné potraviny, jako paštiky, laciné uzeniny, sladkosti s tukovými polevami, trvanlivé majonézové saláty, instantní polévky, mražené pizzy, barevné limonády, iontové nápoje

Přidej si naopak kalorie z potravin bohatých na důležité látky v podobě ořechů, mandlí, jez tučné ryby, rozmanité cereálie / kroupy, vločky, jáhly, pohanku, quinou/, mák, dýňová semínka, sušené švestky, fíky, datle, kvalitní hořkou čokoládu, luštěniny, brambory, rýži...Z tuků na smažení sádlo a řepkový olej. Na saláty olivový a jiné zastudena lisované ze semen. S máslem to nepřeháněj, výborné je husí sádlo.

Na stavbu svalů bílkoviny, to je kvalitní maso - přednostně krůta, králík, hovězí, / kuře ne/, ryby často, vajíčka, přírodní sýry, jogurty bez škrobu, tvaroh,..

Pro zdraví vitamíny a vlákninu, proto jez denně zeleninu - saláty i vařenou, na saláty citron. A mezi jídly dostatek ovoce.

Nemá smysl to počítat, jen si hlídat pestrost, čerstvost a kvalitu. Na co do sebe cpát nějaké umělé sajrajty, když chci zdravé zdatné tělo.

michalverner
Mohu se zeptat proč ne kuřecí maso?

hodnocení

0x

Vykašli se na nějaké tabulky a neraď se na internetu. Zdraví jsi nenašel na hnoji. Jsi dítě a za tvou životosprávu odpovídají rodiče. Ti by měli o tvém zdravotním stavu vědět nejvíc a v případě potřeby zajistit vyšetření u lékaře a dál se řídit jeho výsledkem.

hodnocení

0x

Moje spotřeba je 1900kcal bez pohybu. Pokud chodím běhat musím adekvátně přidat v jídle. Pokud ne, musím držet 1900kcal abych nepřibral/nehubnul. Takže pro tebe těch 1700kcal dává smysl, ale není v tom pohyb!

hodnocení

0x

Včera za 3,5h na kole jsem měl výdej 1900kcal..

Tudíž bych s příjmem 1700kcal za den dříve či později umřel hlady..

hodnocení

0x
O kalorie vůbec nejde, ale o hodnotné potraviny. Na kole někdy nechám i 5000kcal a to do sebe nedostanu ani v gelech, člověk jede z většiny casu na tuky. Nepocitat kalorie, ale hledat kvalitní potraviny s dostatkem elektrolytů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]