Zdravím, mám jen takový dotaz na Váš názor, tipy apod. Abych začal.. dělám mma, klasicky bojový sport. Zápasů už mám za sebou mnoho, ale nějak jsem přemýšlel ohledně váhy. Normálně vážím 85-90kg, ale chodil jsem vahovku do 70kg, což pro mě bylo utrpením, jen neustálá dieta a cítil jsem se na prd. Změnil jsem tedy vahovku a začal jsem chodit 77kg, kde se cítím opět zle, protože stále hubnu dost kilo. Napadlo mě tedy chodit vahovku do 84kg, ale je tam jedno velké ALE. V te vahovce do 84kg jsou obrovsti chlapi a já tam proste nemám co dělat. Toto bylo jen vysvetleni situace. Můj dotaz se týká toho, proč vážím tak moc, když jsem vysoky 183cm, jsem hubený, svalu mám také málo, proste klasicky ektomorf, procento tuku odhaduju max do 10%. Proč myslíte, ze vážím tak moc? Všichni mi tipuji klidně i o 15kg méně, než vážím. Predtim, než zajdu za odborníkem, jsem to chtěl prodiskutovat zde Na přiložené fotce mám 90kg na mých 183cm, tam odhaduju třeba 15% tuku.
Na pojmy jako ektomorf se klidně vykašli. Takové dělení je k ničemu a jen se v tom utápíš, že s tím vlastně nehneš, protože ani nemůžeš, protože ektomorf...
Při výšce 183cm chtít mít čistou váhu s málo % tuku 84kg to bys musel být opravdu už docela pořez. Což nejsi. Takže do té skupiny nepatříš. Buď se můžeš litovat, lítat za odborníky nebo s tím něco udělat: Prostě naber svaly, pak se dej na hubnutí a pak můžeš jít do váhových skupin, kde se budeš cítit fajn.
Nebo chceš říct, že ve skupině 77kg mají všichni tvoji výšku? Hádám, že mají o pár cm méně, pak i % tuku menší a logicky více svalů.
Dobře a vydatně se najíst není žádné umění.
vojtaaa
Svaly nabrat nechci, bere to kyslík při zápase. Dokonce i ve váze do 70kg jsou kluci, kteří jsou vyšší než já. V 77kg jsem takovej průměr. Je to vymrdanost, nechápu to :D Mne nedělá problém shodit, ale asi sám víš, ze jakmile hubnes, cejtis se proste slabší, ubývá fyzicka a celkove to do zápasu není ideal. Něco jiného je, mít vážení den předem, ale jako amatérští zápasníci se vážíme v den zápasu, takže tak.
Takže zdravím tě prosim tě o jednu věc ve váze 70-77kg bojuje conor mcgregor a má 173cm takže bych u tebe problém v 84 neviděl koukni se třeba na Yoel Romeo bojuje v 84 a jak vypadá
Než se týrat hubnutím tak bych šel do 84 a zamakal na technice, síle (bez extra nabírání svalový hmoty - spíš švihově/ vytrvalostně vylepšit parametry - šlachovitej ale silnej..), rychlosti atd. Možná chvíli budeš za otloukána ale jde to. . A osobně víc obdivuju lehkýho co zvládne mamuta než mamuta kterej zhubne aby mohl machrovat na skrčky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.