Zdravím lze trubku říznout a prostě vyměnit (samozřejmě mám na mysli zámečník někde) a kolik by to +- mohlo stát? A nebo kolo hodit do šrotu? Až na tuto hrubku je to super kolo ale sedlo potřebuju
Stala sa jedna tragicka nehoda, ked doma opravovana vidlica praskla a cyklista sa v zjazde zabil. Ak to ma byt bicykel do krcmy / na nakup, potom to ma vyznam zvarit, otazny je material. Reaguje to na magnet? Ak nie, ide o hlinikovu zliatinu a na to potrebujete specialnu zvaracku.
petrnovak
Psal jsem že kdybych to chtěl spravit tak by to dělal zámečník já doma určitě ne a magnet nereaguje bude to hliník ale spíš mě zajímá jestli to má cenu opravovat? Jestli nemám spíš to kolo rozebrat na díly a rám do šrotu? Jinak kolo je na nákupy a po městě jasně že bych s tímhle nejel 30km někde na hory třeba.
Bože, co za prase tam dávalo tu sedlovou objímku? Možná proto (ale i z dalších důvodů) rám praskl. Hliník svařit lze, ale už to nebude nikdy jako předtím. A tohle je hliník. Musí to dělat někdo, kdo to umí.
petrnovak
Kolo mám od kamaráda za 500kč moc se o to nestaral ale mám dotaz když tam je takhle ta objímka tak to může nějak rám poškodit? Samozřejmě objímku vyměním
Za tych 500 vam tazke zranenie nestoji, ked to praskne v nevhodnu chvilu. Sam by som na to nesadol. Hlinik vam nezvaria len tak. Tam, kde to robia, si zapytaju viac ako tych 500, to nema zmysel.
Objímka má takovou "fazetku" a takto se nedává. Vlastně musí zůstat držet za horní okraj sedlové (rámové) trubky, Vy ji máte "sjetou" pod tím horním okrajem, to je špatně. Ale kolo za 500Kč bych dal do šrotu a ne do opravy.
A ještě dodatek ať zbytečně nezakládám nové téma jestli mám od známého tensiometr (mechanický) a mám doma centrovací klíč tak zvládnu sám doma spravit 8ku? Údaje z tensiometru bych dal tady parktool.com/... nebo do nějakých tabulek z netu (nejlépe od výrobce kola) a srovnat to trochu? Samozřejmě by to bylo dočasné a buď se pak obě zapletené kola komplet vymění nebo to skončí ve sklepě
Ak si nevazite svoj cas a mate ho vela, potom sa kludne pohrajte. Ja by som ten bicykel dal ciganom, za nejaku pomoc napr okopat zahradu alebo vykopat nejaku jamu.
petrnovak
A kolik by za tohle nějaký svářeč mohl chtít? Fakt nebudu za kolo na nákupy dávat třeba 10 tisíc Kč a více protože potom to je že to je málo peněz do města dobré ale jinak na nic na nějaké túry
Vas problem je v tom hliniku, to vam nik v garazi nezvari, musi mat specialnu zvaracku, argon ako ochrannu atmosferu a prax. Bicykel ma ram zo zliatiny Al - Mg - Si.
petrnovak
Ach jo znovu dokola a dokola a kolik by si někdo za to asi mohl říct? 500,1000,1300,...? Vím že mi to nesvaří kdokoliv ale zajímá mě kolik si za to +- řekne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.