Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kliky a dřepy

Od: brabi odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

měřím 188, vážím 76 kg. Je mi 40. Prázdniny 2020 jsem vážil asi 79. Jsem spíše atletické postavy, běhám měsíčně tak těch 60 - 100 km, kolo spíše s dětma tak těch 200 - 250 km to může být. Všeobecně sporty téměř všechny, jsem nadaný, ale okrajově. Hraji fotbal. Od těch prázdnin se nehraje. Sem tam si du kopnout. Ale všímám si, že svaly ochably a že jsem ztratil na váze.

Mám slabší ruce a hrudník plochý. Od 1. 6. jsem začal dělat 3 x denně - v 7, 12 a 18 hodin vždy 20 kliků, 25 dřepů. Poslední týden asi jsem na 25 kliků a 30 dřepů. Pomalu chci zvyšovat. Do kolika to má smysl zvyšovat?

Musím říci, že mě toho ráno hezky probere a nastartuje.

Myslím si, že to smysl má. Alespoň na fyzickou kondici. Nechci mít ruce nafouklý, posilovna obecně mě nebaví a myslím si, že nejsem ten typ. Spíš vytrvalostní a takový bílý Etiopan :)

Díky přžedem všem za radu a čas, který mi věnujete.

Brabi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cutora
hodnocení

2x

Já mám pocit, že takhle cvičit 3x během dne není až tak účelné. Samožřejmě, když to dělá zatím dobře.

Co koukám a cvičím na videa, tak je lepší 3-4x v týdnu si dát pořádný záhul do těla, třeba hodinku, zpotit se a hlavně cviky opakovat v sériích po 25. Nezapomenout na rozehřátí před a poté na protažení. A při cvičení správně dýchat.

Ty dva cviky je jednostranná zátěž, chtělo by to protáhnout celé tělo, nezanedbávat i ty ostatní svaly.

Na YT se určitě najdou videa pro muže od profesionálních trenérů. /Aleš Lamka?/

e15.cz/...

hodnocení

2x

Jo jo, taky jsem byl takový blázen a dnes kyčle v tahu, klouby v tahu, páteř v tahu, hejbat se skoro nemůžu a váha jde nahoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]