Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvednutí řidítek

Od: libor007® odpovědí: 15 změna:
Přátelé,půjde trochu zvednout řidítka z fotky? Popř poradíte nejlevnější řešení? Synovi vadí nakloněnější posed, potřebuju mu to trochu polidštit...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Libore, možná by to ještě mohlo jít. Úplně nahoře je šroub s imbusovou hlavou, tedy na imbusový klíč. Ten povolte a potom do něho kladívkem bouchněte. Tím se uvnitř uvolní svěra a řidítky půjde volně pohybovat /otáčet, i posunovat nahoru a dolů/. Pokud to nepůjde, musíte šroub povolit víc, ale pozor, ne zas příliš, protože uvnitř je na konci toho šroubu matice, která by mohla spadnout dolů. No, a řidítka povytáhněte. Ale pouze tak vysoko, aby nebyla překročena maximální výška, která tam je označena takovými vroubky, jak už tady jeden pisatel upozornil. A všechno opět pořádně dotáhnout, ať se řidítka ani nehnou. Snad tam ještě kousek na zvednutí je. Tak přeji úspěch a dejte vědět, zda se to povedlo.

hodnocení

0x

Jestli se neozve někdo, kdo zná přesně tento typ, tak to vyzkoušejte. Bývá tam ryska, která označuje bezpečné zasunutí.

hodnocení

0x

Podle mne už to moc (pokud vůbec) nepůjde.

Ten představec je "turistický" (dětský) a tudíž již teď je hodně vysoko (plus šikmá stavba). řekl bych, že kolo je synovi malé a proto má sedlo už tak vysoko, že je až nad řidítky. Ale to se jen dohaduji.. Ještě bych zkusil (opět pokud to jde) posunout sedlo blíže řidítkům.

asd1
hodnocení

0x

Tohle je už vytažený na max.. Pokud mu tohle nevyhovuje, tak nejlepší řešení je vyměnit celý kolo (prodáš - koupíš = cenově výsledek může být klidně nula..)

Ještě vyšší představec už na to nebude dobrej (podobně dát jen kratší)

hodnocení

Přátelé a nějaké řidítka? Jinak zbavovat se kola nechci, poslouží ještě mladšímu.

Ano..., kolo Sobi 20...nebo dnešní podobná kola:

levnelyze.cz/...

mají zvednutá řidítka.

Ale znovu opakuji, pokud by potřeboval něco podobného, tak už je mu kolo malé.

asd1

Tak mu kup větší a tohle neprodávej..

Nebo na tom má jezdit i když už bude dospělej? *zed*

hodnocení

0x

Podívej se na nabídku francouzkého řetězce Decathlon. Kupoval jsem tam jak dětské pro 7-letou vnučku, tak horáka na 27" pneu. Budu kupovat další, čekám jen na barvu. Kvalitní kola tam jsou tak za 1/2 ceny v běžných obchodech. Jsou tam i juniorská kola.

hodnocení

Nové se mu nevyplatí, valí spíš na "dospělácké" kolobce. Jenže je na ní pomalej - já ho na kolobce furt čekám, než se na kole došourá :)

hodnocení

Díky za rady. Mladému je 11, kolo 24" není až tak malé, do mého 28" se zas nenasouká. Máme v paneláku 5kol a 4 velké koloběžky a to podle mne stačí ažaž na koupi dalšího verglu. Kolo je stejně okrajovka, radši má kolobku. Sedlo jsem už dopředu posunul dříve. Napadly mne řidítka - malinko do bmx stylu.
Není podstatné kolik mladému je, ale jak je vysoký a pro jakou výšku je jeho současné kolo dělané.
asd1

Nevymýšlíš mu divný posed? Poloha sedla je: kliky vodorovně, noha na pedálu osa kloubu palce nad osou pedálu a svislice spuštěná od přední hrany kolena protíná osu pedálu. Příp. malý posun dopředu - dozadu podle individuální potřeby, ale fakt jen o málo často jen milimetry. Sklon sedla vodorovně += náklon trošku jinak podle zvyku/ potřeby..

Představec n akole by chtěl spíš níž a délka je normální... Pokud nemáš doma šimpanze tak buď je velikost kola úplně mimo nebo nevim..

A aby jezdil na něčem moc malým/ moc velkým to je taky blbost...

hodnocení

Posed je vlastně ok. Ale on má problém, že když je trochu předkloněný a opřený, tlačí ho řídítka do ruk. Rukavice nepomůžou. Má trochu nadváhu+malinko jinou psychiku... Je to s ním těžké.
asd1

Dal bych mu jednokolku, tam se sedí "vestoje"a řídítka to nemá *smich*

Šly by do toho vyšší řídítka (tvar U) a nejvyšší má Sobi 20, ale t by už držel nad hlavou jak pankáč Harelye *ee* S příčkou tam nenavlíkneš = bez příčky

vysoká řídítka &n/...

Řidítka cestovní /...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]