Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna řetězu na kole

Od: nsnjs odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, pokud jsem měl na horském kole řetěz se 114 články, co by se stalo, pokud bych ho vyměnil za řetěz se 118 články? Jaký problém by mohl nastat? Fngovalo by to? Nebyla by jen přehazovačka trošku volnější?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ty 4 články navíc tak kritické nebudou. Ale v extrémním případě by problém být mohl, protože zejména na nejmenších pastorcích by se opravdu řetěz nemusel ideálně napínat.
Ale koneckonců, přece není problém dát řetěz takové délky, aby to bylo zcela správně.
asd1

Nemá nejtovák jen spojku co tam je a 118 článků ;)

Lepší zkrátit, volnější řetěz plandá a můžeš kvůli tomu klidně namotat přehazku do drátů...

Však je to záležitost pár korun...tak ať si nýtovačku koupí, nebo nechá udělat od někoho, kdo ji má (což předpokládám, že je každý normální cyklista).

asd1

Nejtovat se spíš musí umět, i s nejtovačkou... A ta nejtovačka ani neni nutná, stačí i hřebík a šutr (vyzkoušeno na cestách *smich* Nebo průbojník kladivo a nějaká díra (svěrák a 4mm mezera), mám pocit že spojka pk jde na sadit (nevim spojky zahazuju)

nsnjs
hodnocení

Díky za odpovědi. Když jsem se posledně snažil roznýtovat řetěz, tak to šlo extrémně těžko, zdeformoval jsem článek i samotnou nýtovačku (taková malinká v rámci multinástroje). Nechápal jsem proč to šlo tak těžce. Z toho důvodu bych zkusil těch 118 článků.
asd1

Nejspíš jsi netlačil do nýtu ale těsně vedle do článku, nebo opěrka zezadu tak že čep netrefí díru ale tlačí do opěrky.. (ale to snad..) Nebo nýtovačka z bláta, ale to bys neprohnul článek..

nsnjs
hodnocení

Díky za odpovědi. Když jsem se posledně snažil roznýtovat řetěz, tak to šlo extrémně těžko, zdeformoval jsem článek i samotnou nýtovačku (taková malinká v rámci multinástroje). Nechápal jsem proč to šlo tak těžce. Z toho důvodu bych zkusil těch řetěz se 118ti články, protože řetěz se 114 teď k dispozici nemám.A roznýtovat to nechci. Takže jediné co hrozí je vypadnutí řetězu na malých pastorcích?

Naražení varlat, když šlápneš do prázdna. Raději bych rozmlátil ten nejtek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]