Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syn a protein

Od: jania odpovědí: 20 změna:
Dobry vecer, muj 15-ti lety syn zacal minule jaro posilovat a od podzimu cvici pravidelne. Do posilovny nechodi, to jsem mu zakazala, ma povolene jen cviceni doma s vlastni vahou. Jenze posledni dobou mi prijde, ze uz to dost prehani hlavne s vyzivou. Neustale po me chce k obedu drubez se suchou ryzi, k veceri neji nic jineho nez samotny tvaroh nebo smazene bilky. K tomu po me chce jeste protein. Myslite, ze je pro chlapce v jeho veku vhodny? Nebo je to zbytecna chemie do tela? Navic posledni mesice nemam moc penez, takze je jeho vyziva pro me velky vydaj (a k tomu jeste kupovat kvalitni protein...)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můj je na tom podobně, akorát že posilovnu jsem mu nezakázal. Chodí pravidelně a má vlastní rozum, takže to nepřehání. Proteiny jí taky ve formě koktejlů, ale jinak jí skoro normálně. Za poslední rok dva je z něj opravdu chlap a nemusím se bát, že by mu někdo ublížil. Lepší, než kdyby se potloukal s nějakou bandou, pokuřoval a koukal kde co ukrást.

asd1
hodnocení

3x

Ukaž mu jak vypadaj kulturisti v důchodu když přestanou makat, jak jim kdysi velký svaly zplihle visí.. Srovnej s desetbojařema, triatletama apod.

Samotný proteiny nevadí, ale "nakynutý" svaly nepovažuju za ideální. Radši "štíhlou" sílu a rychlost.

hodnocení

2x
Protein je většinou mléčná bílkovina. Ta samotná není žádná chemie. Náhrady cukru v nich jsou jako v limonádách. Vadí vám v nich?
Že se v tom vznlednul bych mu nevycital. Alespoň má cíl. Nejlepší protein je z jídla a úplně stačí. Zkuste spočítat, kolik bílkovin sní. Pokud více než 2g na 1kg jeho váhy je zbytečné bílkoviny navyšovat.
Pokud to nedokáže splnit normální stravou vč toho tvarohu pak je protein na zvážení. :)
jania
hodnocení

Děkuji za odpověď! Počítala jsem, ale opravdu více než 2g/kg nesní. Asi tedy koupi zvážím...

Nebo přidejte bílkoviny do stravy. Stačí malá změna.

jania
hodnocení

Uz jsem i navysila, ale nevim uz jak vic. Jime hodne lustenin, vajec, denne pije alepson 2dl mleka. Maso kupujeme mene nez ostatni

A kolik mu zbývá? Vždyť to musí být něco jako plátek masa/vejce/vanička tvarohu/jogurt navíc. Maximálně dvě věci z toho.

hodnocení

2x

Drůbež a rýže je finančně pro Vás přes čáru? Jakou mu děláte večeři? Kolínka z kečupem z flašky?

To je slušná chemie.

jania
hodnocení

Zrovna u te drubeze ne, ale kvalitni protein nebo hovězí už neco taky stoji...

Myslite, ze je pro chlapce v jeho veku vhodny? Nebo je to zbytecna chemie do tela?

A co máte místo hovězího? Paštiku s konzervy?

To jsou ty nejhorší věci plné chemie. kam se hrabe protein.

Proč by nemohl povečeřet samotný tvaroh?

Na jednu stranu se ptáte vzhledem k jeho věku co je vhodné a co je zbytečná chemie a jak se asi chlapec pod vaším vedením stravuje, když je hovězí vzhledem k finančním možnostem tak trochu sci-fi?

Schválně napište, co celý týden jíte ráno, na oběd a večer. jsem zvědav.

jania
hodnocení

Koukala jsem na ceny kvalitnich proteinu, pohybuji se dost vysoko. Trosku hoveziho obcas take mame... Vetsinou ale kupuji spise kureci nebo veprove. Jsme se synem sami, posledni mesice nemam tolik penez, ale snazime si i tak kupovat kvalitni potraviny

Já bych se na protein vykašlal. Hlavně normální stravu ;).

motak
Řekněme že cca 1200kc za 2,2kg. To je 15 Kč za dávku. To mi nepřijde hodně...co koupite za 15 Kč, aby tam bylo 20g kvalitních bílkovin?
jania
hodnocení

Snidane vetsinou ovesna kase nebo pecivo se syrem, obed- lusteniny/testoviny/maso s bramborem/rizoto/zeleninove nakypy... Vecere- vejce na vsechny zpusoby/zeleninove karbanatky/palacinky/pomazanka s chlebem/ placicky ze vseho, co doma najdu... Myslim, ze jime docela i kvalitne i za malo penez

liska5
hodnocení

2x

Měl by si popovídat s nějakým schopným nutričním poradcem. Ono totiž příliš bílkovin zatěžuje ledviny. Produktem jejich metabolismu jsou kyseliny. Až bude mít problémy s klouby, s koleny, nemusí to být ze cvičení, ale z takovéto nerovnováhy ve stravování.

hodnocení

1x

Nejste náhodou z Brna nebo okolí? Protein bych vám věnovala. Koupila jsem jej na radu jedné kuchařky, že je dobrý přidávat do moučníků, ale moc mi to neleze chuťově.

jania
hodnocení

Bohužel ne, ale jste moc hodná

hodnocení

0x
Pusťte mu film The Game Changers. Na Netflix. Věřím, že změní jídelníček.

michalverner
hodnocení

0x
Bylo by na místě si uvědomit kdo je rodič a kdo syn.

jenda22
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @inzinyrka z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]