Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funkční oblečení

Od: serpenton* odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych se zeptat co dělá oblečení funkčním? Mám například od firmy Craft, které mají složení 100% PES a perfektně fungují, mám ale i trika od firmy progres z materiálu které má stejné složení, ale jaksi nefunguje ( i při minimální námaze je mokré a mezi lopatkami a na prsou mě stékají kapky potu ). Pro opradvu drsné práce si nechci oblékat trika která perfektně fungují ale stojí 500-800Kč i když jich mám několik, protože by vydrželi tak týden. Jenže ty levnější varianty nějak nefungují i když mají psané stejné složení(100%PES). Přiléhavé k tělu jsou všechny.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím si, že je to způsob pletení nebo jak se to triko dělá. Ta pletenina vytváří trychtýřky, které odvádějí vlhkost od těla ven, a udržuje kůži suchou. Můj manžel je nadšený běžec a hodně jezdí na kole, vždycky si oblékne funkční triko a přes ně dres. Dres je mokrý, že se dá ždímat, a triko je sice taky mokré, ale jenom zvrchu. Tělo je suché.

Funkční prádlo má těsně přiléhat k tělu, jinak nemůže správně plnit funkci odvodu vlhkosti. Při praní se nesmí použít aviváž, protože nějak zacpe nebo co ty trychtýřky a triko je tak leda na nošení. Pere se tak, že se lehce přemáchne v ruce (stačí i v čisté vodě) a nechá usušit.

ewa*
hodnocení

2x

Vyzkoušela jsem umělohmotná trika od tří firem,žádný zázrak jsem nepozorovala-spíš nepříjemné a zachvíli smrděly potem.Úplně nejhorší (Sensor duo) na těle jak igelit.Jsem spokojená s tílkem z merina vlny,je drahá,ale vynikající.

serpenton*
hodnocení

Trika z merina mám též, problém je že jsou velmi náchylná a nechce se mě je ničit při práci na stavbě. Jinak souhlasím že věci z merina jsou vymazlenózní a třeskutě příjemná.

lidus*
hodnocení

2x

Manžel i dcera chválí termo trika sensor aktiv, tílko nosí manžel běžně pod košili.

serpenton*
hodnocení

Po Sensoru kouká už delší čas, ceny mají příjemné. Zřejmně se odhodlám zkusit Coolmax.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]