Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiče mě nutí hrát fotbal

Od: ten1 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, píšu sem, protože jsem úplně zoufalý.
Dnes jsem se rozhodl říct rodičům že nechci hrát fotbal. Hraju ho asi 8 let (je mi 15), bavilo mě to hodně ale už mě to moc nebaví.
Čekal jsem, že táta bude naštvaný ale byl naštvaný opravdu hodně, vlastně i máma. Máma mi řekla že se na to nemám vykašlat, že mám pokračovat a tak. Táta se mnou radši nemluví, je že mě prý zklamaný.
Bohužel, já taky ale z nich. Nechápu proč mě do toho nutí, nebaví mě to tak proč v tom pokračovat? Navíc mi řekli že jsem jen líný, nic mě nebaví a že pěkně "kynu".
Jsem z toho smutný. Mám s rodiči tak dobrý vztah, nedělám průšvihy.
Co mám dělat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

levander
hodnocení

2x

Zdravím, je v tom jen psychologie. V takovýchto situací je nejlepší dívat se na to z více pohledů, tedy i z pohledu rodičů. Co by jsi udělal ty, kdyby ti to řekl tvůj vlastní syn? Život jde ale dál. Tak se ale člověk vyvynul. Každý je jiný: někoho něco baví celý život, nekoho jen týden. A co je můj závěr? Je dobré si uvědomit, zda mají pravdu či ne. Někdy musíme dělat to, co nechceme, abychom pomohli druhým. V tomhle případě bych to ale nedělal.

Kdybych byl ty, uznal bych jejich pravdu, ale šel bych zkusit něco nového, něco dalšího, co tě bude napoňovat tak, jako dříve fotbal. Přeji hodně štěstí, snad jsem alespoň trochu pomohl.

Levander

makt
hodnocení

2x

Člověk v 15 dělá blbosti, ale neví to. Možná by byla fakt škoda nechat to. Někdo by rád začal i v 15, ale nemá ty zkušenosti, co třeba vy už máte., Nevíme ale jak vám fotbal jde. Jestli jste dobrý nebo je to k ničemu. Rodiče to třeba tak cítí nebo vidí, že jste líný, že vás nic nebaví a že kynete. Teď schválně, co je z toho pravda. Mám kolegyni, jejíž syn hrál fotbal od 5 let, ale nějak ho to netáhlo. Potom se ale do toho zabral a nyní hraje v 1.lize - /nevím,jestli to píšu dobře/ a je dobrý i známý, má se dobře. Táta byl z něho taky na palici, když chtěl skončit a kluk mu teď děkuje, že díky němu s fotbalem neskončil. A co máte dělat vy. Třeba to ještě přehodnotit, zažrat se do toho. A nebo skončit, no. Jestli ten sport fakt děláte s nechutí, tak asi dobrým fotbalistou nebudete.

hodnocení

1x

@ten1 - Nechápu proč mě do toho nutí, nebaví mě to tak proč v tom pokračovat?
Z pohledu rodiče - osm let do vás "investovali" finance, čas, vlastní pohodlí protože vás to bavilo. Tak je jejich zklamání celkem normální reakce a měl byste jim jednak dát čas, aby se s tím srovnali, jednak mít lepší argument, než "už mě to moc nebaví".

Mají pravdu, když "řekli že jsem jen líný, nic mě nebaví a že pěkně "kynu"? Sice chápu, že jste v "blbém věku", ale taky bych se nerada dívala na otrávené, nudící se a "kynoucí" dítě a aspoň se nesnažila s tím něco udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]