Dobrý den, chtěla bych nabrat svaly, vyrýsovat postavu. Už 4 měsíce poctivě cvičím 4x týdně 50min. Ale pořád nevidím výsledky, spíš bych řekla, že jsem přibrala. Což je možné, protože při nabírání svalů bych měla jíst hodně. Ale tedy nevím jestli dělám chybu ve cvičení nebo v jídelníčku... Ke snídani mám většinou ovesnou kaši s burákovým máslem, ke svačině většinou pečivo s ricottou a banán, k obědu drůbež s rýží a zeleninou nebo špagety, před cvičením energy/protein tyčinku, ke svačině většinou vejce nebo protein, k večeři dva tvarohy s ořechy nebo ryba s bramborem Jím potraviny, které by mi právě s náběrem svalové hmoty měly pomoc... Kde tedy je problém?
Tak k tomu přidej ještě něco lepšího. Zkus kalistheniku. Aby na Tobě byly vidět nějaké svaly, tak bych musela být hubená jako ony, tj. spíš cvičit a nejíst moc "výživně". Zkus třeba dvakrát týdně shyby, kliky, dipy, tuck rise, trénovat lidskou vlajku, front lever, musel up, případně nějaké závaží, jestli to máš věk, něco těžšího - podle Tebe. Jinak svaly jsi určitě nabrala, jen prostě nejsou vidět.
Zdravím, podle toho, co píšete, mně přijde vyloučené, aby jste se nikam neposunula. Také záleží na tom, jaké cviky cvičíte a na co jsou. Doporučuji cvičit např. podle tohohle videa od Pamely Reif (
). Jinak na internetu je masivní spousta podrobných návodů, podle kterých když se budete řídit, je vyloučené, aby jste nesplnila svůj cíl. Já jsem kluk a také jsem kdysi cvičil a splnilo se mi to. Nevím, v čem spočívá problém, tak vám přeji co nejvíce štěstí.
tuzz
Dobrý den, děkuji za odpověď! Cvičení podle Pamely Reif mi moc vyhovuje, kombinuji je i s ostatními videi z youtube
Abys nabrala svaly musíš dobře a trochu víc jist. To víš. A tušíš, že na vyrýsování musíš jist naopak méně? Potřebuješ se zbavit každého možného tuku jinak žádné vyrýsování. V době diety je nutné jist dost bílkovin, aby nedošlo ke ztrátě svalů. Dobře cvičit a dobře jist je základ. Většina cvičí špatně a jí moc. Pak je zklamaná, že hubnutí bude dlouhé a rozhodně to není tak zábavné jako pribirani.
Z toho co jíte nepřiberete žádnou svalovinu. Kdo vám řekl, že váš jídelníček je na svalovinu? Nějaký podivín. Jste žena a tak už z genetiky to máte docela marné. Pokud cvičit, tak silové cviky jako dřepy s max. zátěží do 8 opakování, tlaky na lavici a ramena. Vše max zátěž pro 8 opakování. Jako jídlo kuřata, ryby, mraky vajec, občas šlehaný tvaroh, aminokyseliny. Po provedení 6 opakování už musíte být téměř na konci sil a ještě 2 opakování. To celé 3x po sobě s pauzou do 5 minut. Dřina, dřina, dřina.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.