Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s hubnutím

Od: terka05 odpovědí: 5 změna:

Ahojte,

na začátek řeknu, že už 3 roky aktivně cvičím (ve fitku) a stravuji se zdravě. No každopádně v polovině listopadu minulého roku jsem v důsledku rozchodu a problémům doma přibrala (cca 5 kg). Předem říkám, že stravu mám pořešenou, na toto jsem opravdu poctivá a vše si vážím a důkladně zapisuji a rozumím tomu celkem dost. Pohybu mám dostatek (4x týdně cvičím silově, 2x týdně chodím na delší procházky se psem). Ovšem nějakým způsobem nemohu přijít na to, proč se nikam nehýbu. Příjem stravy jsem samozřejmě snížila o něco málo, abych měla vyšší výdej než příjem. Napadá mě jedině nějaký zdravotní problém nebo možná nějaké špatné období, vzhledem k tomu, že mám 17 let a to tělo se nějak vyvíjí a nebo možná nadmíra stresu či nějaké špatné nastavení hlavy.

Za všechny rady budu ráda, a ještě dodám, že žádného trenéra ani výživového poradce si bohužel dovolit nemohu, protože rodiče by mi to neplatili a já na to nemám peníze v důsledku toho, že jsem přišla kvůli této době o brigádu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

forkni
hodnocení

0x
Zdravím, definujte co pro vás znamená "stravu mám pořešenou" - hoďte sem příklad jídelníčku.

mate59
hodnocení

0x

Není to ani stresem,ani hlavou.Stravu máte sice pořešenou,ale dokud nebude kalorický příjem nižší než výdej,tak se váha směrem dolů nepohne ani o gram.

hodnocení

0x

Kolik vážíš a měříš?

maylin*
hodnocení

0x
Neuvedla jsi nám docela podstatné informace, váhu a výšku, mohla bys přidat třeba 2 jídelníčky.
Jinak tohle se mi už taky jednou stalo, bylo to obdobím, ve kterém jsem byla hodně ve stresu, ale ani jsem si to moc neuvědomovala. Dala jsem tomu čas a za pár měsíců to bylo zase v pohodě.
Ještě jedna věc mě napadá- nezačala jsi brát antikoncepci? To by právě mohl být ten problém.

hodnocení

0x
Stravu máte poresenou v tom smyslu, že je příjem nižší než výdej? Nad pohybem se rozepisujete, ale nad jidelnickem ani slovo... počítání kalorií je ta největší chyba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]