Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu jezdit na kole při menstruaci?

Od: julie* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
Je mi 13 let a ještě nemám s menstruaci moc zkušenosti.
Mohu jezdit na kole při menstruaci?
Jak to řešit? Mám to připadne rict otci či tetě? (Tatovo pritelkyne)
Kdyz jdu k tatovi tak jezdíme o vikendu tak 20-30 km.Proto se ptám.
Děkuji moc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniela1
hodnocení

1x

Obecně ano, i při menstruaci jde sportovat. Ale každá žena to má jinak, někdy i každý měsíc jinak, a proto je třeba ty zkušenosti získat.

S tím souvisí i způsob řešení - pokud patříš mezi ty šťastné, které to nijak neomezuje, pak řešení ani není třeba a klidně jezdi. Pokud to omezující je, tak se, podle vztahu k tátovi a jeho přítelkyni, budeš muset nějak domluvit s ním, ní nebo oběma, že nepojedeš buď vůbec, nebo pojedete kratší trasu. :)

dasa*
hodnocení

0x
Jen bych doplnila, abys použila tampon, protože vložka by se ti mohla přilepit nebo bys mohla být zapařena.
julie*
hodnocení

Děkuji a poradíte mi prosim jak začít s tamponem? Používám vložky. Moc Vám děkuji.
hhhhhh
No, poprvé tampony vyzkoušej někde v klidu, ne rovnou na celodenní výlet na kole. S vložkou to zvládneš taky. Jinak obecně menstruace v ničem neomezuje, dá se s ní dělat všechno.
dasa*
Asi nejlépe vleže. Dost jej zasunout, aby zůstala čouhat jen šňůrka, za kterou jej pak vytahnes. Pokud si jej zasunes málo, tak tě bude na tom kole uvnitř tlačit. Doporučuji si to párkrát doma vyzkoušet jen tak i mimo menstruaci,aby ses s tím naučila zacházet a zjistila, jak ti to vyhovuje.
julie*
hodnocení

Děkuji moc za rady a ještě jedna otázka poradíte mi prosím nějakou značku kterou mám zkusit? Kde to koupím? Nebudou se mi v tom krámě ostatní smát,že si kupuju tampony?

Nejlépe ob mini. Ale, když se v drogerii zeptáš prodavačky, tak neprohloupíš. Mne by jako prodavačku naopak potěšilo, že má ke mě nějaká dívka důvěru a že ji mohu pomoci.

senior
hodnocení

0x

Já osobně bych v začátcích tampony nedoporučovala a navíc ještě na kolo a tolika km.

U děvčat bývají některé dny velmi silné a tazatelka se nebude cítit v pohodě, neužije si výlet, bude ve stresu.

Vím, že se používají menší tampony, aby se neporušila panenská blána, ale stejně. Tampón + vložka to navíc jistí, a je velice nekomfortní s tímto sedět na sedle. Za mě výlet raději odložit.

Z vlastní zkušenosti: V 15 jsem byla s klukem při menses na výletě na motorce a nepovedlo se, pořád jsem myslela jenom na to jediné.

Jsi už velká, měj svůj názor, a stůj si za ním. Jestli se na to necítíš, tak výlet odmítni ze zdravotních důvodů. Pohybem si krev rozpumpuješ a potom budeš řešit nějakou nehodu /prosáknutí někde v terénu?/. Navíc i obyčejné vyčůránív přírodě bývá problém.

Až budeš mít s menses zkušenosti, tak zjistíš, že třeba první dva dny nemá cenu se honit a raději zůstat v klidu doma /bolesti břicha, hlavy, závratě/.

Možná by bylo lepší se svěřit té tetě - přítelkyni otce. Může to pochopit anebo naopak Ti poradí co a jak.

Pokud budeš už končit a budeš jenom špinit, tak výlet jistě zvládneš.

jp
hodnocení

0x

Přesně tak mladé dívce bych tampony vůbec nedoporučila a na kolo už vůbec ne.

joudic*
tak hlavne ve 13 bude spise spinit nez aby z ni tekla reka, obecne bych ale rekl otci, ze to dostala a at si jede 30km sam
hhhhhh
Joudic: Kde jste přišel na takovou blbost, že ve 13 bude jen spinit? To je naprostý nesmysl a není to vůbec pravda.

asd1
hodnocení

0x

Někdy v poho někdy problém.

Pokud to druhý, tak jednoduše řekneš že máš své dny, bolí tě břicho a jet nemůžeš. Pokud otec není debil tak to pochopí a nutit tě nebude. Místo kola můžeš na procházku a nebo třeba jen ležet (některý to mají až tak nepříjemný)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]