Nejste přihlášen/a.
Obecně ano, i při menstruaci jde sportovat. Ale každá žena to má jinak, někdy i každý měsíc jinak, a proto je třeba ty zkušenosti získat.
S tím souvisí i způsob řešení - pokud patříš mezi ty šťastné, které to nijak neomezuje, pak řešení ani není třeba a klidně jezdi. Pokud to omezující je, tak se, podle vztahu k tátovi a jeho přítelkyni, budeš muset nějak domluvit s ním, ní nebo oběma, že nepojedeš buď vůbec, nebo pojedete kratší trasu.
Nejlépe ob mini. Ale, když se v drogerii zeptáš prodavačky, tak neprohloupíš. Mne by jako prodavačku naopak potěšilo, že má ke mě nějaká dívka důvěru a že ji mohu pomoci.
Já osobně bych v začátcích tampony nedoporučovala a navíc ještě na kolo a tolika km.
U děvčat bývají některé dny velmi silné a tazatelka se nebude cítit v pohodě, neužije si výlet, bude ve stresu.
Vím, že se používají menší tampony, aby se neporušila panenská blána, ale stejně. Tampón + vložka to navíc jistí, a je velice nekomfortní s tímto sedět na sedle. Za mě výlet raději odložit.
Z vlastní zkušenosti: V 15 jsem byla s klukem při menses na výletě na motorce a nepovedlo se, pořád jsem myslela jenom na to jediné.
Jsi už velká, měj svůj názor, a stůj si za ním. Jestli se na to necítíš, tak výlet odmítni ze zdravotních důvodů. Pohybem si krev rozpumpuješ a potom budeš řešit nějakou nehodu /prosáknutí někde v terénu?/. Navíc i obyčejné vyčůránív přírodě bývá problém.
Až budeš mít s menses zkušenosti, tak zjistíš, že třeba první dva dny nemá cenu se honit a raději zůstat v klidu doma /bolesti břicha, hlavy, závratě/.
Možná by bylo lepší se svěřit té tetě - přítelkyni otce. Může to pochopit anebo naopak Ti poradí co a jak.
Pokud budeš už končit a budeš jenom špinit, tak výlet jistě zvládneš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.