Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mi 13 a chci hrát fotbal

Od: ady odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
Jsem holka, je mi 13 let a chtěla bych začít s fotbalem. Jde to? Co to obsahuje? Případně jak se připravit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Připravovat se nemusíš, ale měla bys na to mít jisté fyzické předpoklady. Jsi vytrvalá, umíš rychle běhat, jsi soutěživá? Pokud ano, jsou to samá velká +. Měla by sis najít nejbližší ženský fotbalový klub, trenér udělá zbytek. Pokud to myslíš jen rekreačně, tak si zahraj s klukama a trénink si zvol sama.

asd1
hodnocení

0x

Základ je všeobecná fyzická zdatnost = vytrvalost, rychlost, ohebnost. = Běhat, cvičit, posilovat, protahovat... To můžeš i sama, dobrý trenér je výhoda, špatný trenér tě může zlikvidovat (přetížení, jednostranná zátěž = záněty šlach atd.)

Pak k tomu fotbalový věci jako umět kopnout do míče, znát pravidla, taktiku atd. na to nejlíp najít oddíl a přidat se, když nebude poblíž holčičí tým tak musíš s klukama nebo ten holčičí tým vytvořit.

liska5
hodnocení

0x

V tomto věku můžeš začít s klukama. Zajdi na hřiště, jestli Tě trenér přibere na treninky. A pak zjišťuj, kde hrají holky. Od starších žákyň už hrají samy, ve velkých městech mají týmy už i mladší žákyně. Co to obnáší? Fyzičku, uběhat to, sprinty, dlouhý klus, techniku s balonem. Obojí můžeš zatím sama, běhat, cvičit obratnost, vedení míče, kopat si s někým nebo někde střílet na stěnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]