Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct rodičům, že už nechci hrát fotbal?

Od: anonymka odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.
Napřed to trošku uvedu, ať jste v obraze. Od svých asi 9 let hraju fotbal, bylo to fajn, bavilo mě to, ale poslední dobou je to nic moc. Asi už rok (teď je mi 16) mě to nebaví, teď jsme dlouho netrénovali a máme opět začít, ale mně se vůbec nechce... Navíc mám menší problémy s koleny, bolí mě běhat, občas chodit, vždycky to sice rozchodim, ale je to k zblazneni.
A nejsem v tom ani tak dobrá, sice jsem se zlepšila, ale i tak, nikdy to nebude taková úroveň, že bych z toho vydělávala... Navíc mě to nebaví.
Chtěla bych s tím skončit, ale nevím jak to říct, protože za to rodiče dali hodně peněz a navíc táta má fotbal hodně rád, stávalo se, že když jsem nešla na takové 2-3 tréninky tak mě serval... Jak mám rodičům říct, že už prostě nechci? Že mě to nebaví?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj.
Řekni to rodičům stejně tak, jako nám.
Ono je to těžké, když tolik let hraješ a najednou s tím chceš skoncovat.
Oni do tebe vkládali poměrně dost financí, jak sama píšeš a jistě si přáli, abys tento sport dělala profesionálně.
To je takový úděl rodičů.
Chtějí, aby jejich dítě bylo úspěšné a ambiciózní.
Nicméně jsi už dost stará na to, abys věděla ty sama, co chceš v životě dělat.
Je mně ale divné, že tě bolí kolena.
To jim také musíš povědět, bude to asi tím, že rychle rosteš.
Neboj se, oni tě nezabijí, maximálně budou oponovat a to asi dost nahlas :-D
Posléze se budou muset smířit s realitou.
To je celé.
Hodně štěstí !

anonymka
06.04.21 11:33
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

0x

Zdravím. V klidu si s rodiči sedněte a řekněte jim, že nechcete v tomto sportu pokračovat. Aby dál za to nedávali peníze. Že Vás to nebaví a nechcete mít ještě větší potíže s koleny. Rozumní rodiče to pochopí a nebudou Vás do toho nadále tlačit. Nemělo by dál smysl financovat koníček, který Vás již omrzel. Také se Vám změnil věk a změnit názor není nic špatného. Jen to neodkládejte a s rodiči si promluvte co nejdříve.

eddi
hodnocení

0x

Jsou dospělí, rozumní a měli by to pochopit, i když jim to třeba bude líto. Navíc problém s koleny už v 16 , asi by to chtělo něco dělat a s fotbalem fakt skončit. Je třeba myslet na zdraví v pozdějším věku. Navíc tě to nebaví. A jetli bude táta řvát, tak to také přežiješ. Není příjemné už ve 40 pajdat kvůli kolenům.

nikdo99
hodnocení

0x
Teď mám úplně stejný problém… je mi 11 hraji fotbal 2 roky a mám také problémy s koleny jelikož mám vytočné paty… rodičům jsem řekla že tam chodit nechci ale oni říkají že sportovat musím, ale když jim navrhnu že budu chodit sama běhat tak že bych jsem se k tomu prý nedokopala a za chvíli ukončila tuto dohodu… prosím pomoc co jim mám říct?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]