Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nového kola

Od: tonda12* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

zvažuji pořízení nového kola, 10 let jsem jezdil na Meridě TFS 300... Ale už odchází do důchodu.. Zvužuji že bych si zase koupil Meridu 300, ale koukal jsem i na 400 nebo 5OO? Nemáte někdo zkušenosti s těmito novými Big nine typy? Jde mi o to že 300 vka stojí cca 21 000 a 500 ka cca 31 00 tak jestli se to vyplatí nebo spíše ne, uz je to precejenom dost penez...

Díky :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podobný dotaz zde byl nedávno.., nejste ten stejný tazatel?
Kolik toho za rok najezdíte?
doplněno 04.04.21 21:00: Osobně bych šel do 400. Má proti 300 vidlici s RLO a proti 500 i 300 má jednoplacku.
tonda12*
hodnocení

Dobrý den,

děkuji za odpověd. A Myslíte s že ta jendoplacka je lepší, nechybí pak někde ty přední převody? Díky. :)

Určitým typům cyklistů a v určitém typu terénu občas chybět mohou. Proto jsem se ptala kolik toho za rok najezdíte (a ještě lépe v jakém terénu).
Dvoj(Troj) převodník chybí v případě potřeby extrémně rychlého přeřazení na těžký nebo častěji lehký převod (to se ale většinou dá řešit předvídavostí a správným čtením terénu) a také chybí v případě rychlostí nad cca 52km/h (to je ale v terénu nevelmi častá záležitost).

hodnocení

0x

Řekl bych, že v současné době se nevyplatí nic nového pořizovat. Výrobci dílů v Asii mají díky covidu velké problémy a výrobci kol berou záznamy na příští nebo přespříští rok.

Merida 300,400 i 500 se dají sehnat, jsou skladem.

hodnocení

0x
10 let to nevypadá na důchod? Vše se dá lehce seřídit, vyměnit, opravit...kolik to má najeto km nebo hodin?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]