Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesouměrnost kolen u dřepu

Od: rudss odpovědí: 5 změna:

Zdravím, všiml jsem si, že při dřepu ve spodní poloze mám vždy jedno koleno výš než druhé. Je to normální? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

1x

Pokud nic nebolí, neřešila bych.

Je možná nějaká nepravidelnost kloubu v koleni, co jde výše. Může jít o zkrácené šlachy. Můžete mít silnější lýtko.

Nějaká kůstka může být narostlá, něco nateklé.

Nebyl kdysi nějaký úraz?

Já to měla po úrazu a před tím se objevila Bakerova cysta. Pomohla punkce a rehabilitace.

Člověk je nastaven na dvě poloviny a žádná není identická té druhé. Tedy člověk není souměrný.

Každá půlka obličeje je jinak, prsa u žen mohou být jedno větší i muži mají ten samý problém zase dole, navíc máme v levé polovině hrudníku srdce, takže ani zde to není stejné. Ruku máte také jednu silnější.

Obvodní lékař může při vyšetření zkontrolovat a odkázat k orthopedovi, až bude uklidněná situace.

liska5
hodnocení

1x

Nejsme zcela souměrní. A nemusí to být přímo kolenem, ale třeba svaly vzadu na stehně. Jedině se hodně kontrolovat a pokaždé se srovnat.

Nebo to řešit a objednat se na rehabilitaci. Lékař při příjmu Tě důkladně probere a třeba zjistí, jestli to nezpůsobuje něco třeba zdánlivě nesouvisejícího. Páteř, délka a postavení končetin, chybné držení těla. Někdy stačí se projít a on už to vidí...Většinou tělo nedostatek, vychýlení, nějak kompenzuje. Pak třeba jedna noha nese víc.. Jsou i vnitřní nemoci, kdy jedna noha dělá kratší krok.

liska5

Napadl mne posun v pánvi. V kříži Tě nebolí?

hodnocení

0x

Výš? Normální by bylo víc vzadu/vepředu. Tohle zní, jak kdyby byla jedna noha kratší. Když se koukáte do zrcadla, dokážete to srovnat?

hodnocení

0x

Já to mám podobně díky úrazu v mládí. Syn to má kvůli hodně křivé páteři (bohužel s tím bojujeme, co začal rychleji růst v cca. 12ti letech- a kvůli zavřeným koupalištím jen svičením).

A jak zaznělo - nejsme souměrní. Někdo může mít díky vývinu menší levé prso, někdo zase kratší pravou nohu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]