Nejste přihlášen/a.
Zdravím, všiml jsem si, že při dřepu ve spodní poloze mám vždy jedno koleno výš než druhé. Je to normální? Díky
1x
Pokud nic nebolí, neřešila bych.
Je možná nějaká nepravidelnost kloubu v koleni, co jde výše. Může jít o zkrácené šlachy. Můžete mít silnější lýtko.
Nějaká kůstka může být narostlá, něco nateklé.
Nebyl kdysi nějaký úraz?
Já to měla po úrazu a před tím se objevila Bakerova cysta. Pomohla punkce a rehabilitace.
Člověk je nastaven na dvě poloviny a žádná není identická té druhé. Tedy člověk není souměrný.
Každá půlka obličeje je jinak, prsa u žen mohou být jedno větší i muži mají ten samý problém zase dole, navíc máme v levé polovině hrudníku srdce, takže ani zde to není stejné. Ruku máte také jednu silnější.
Obvodní lékař může při vyšetření zkontrolovat a odkázat k orthopedovi, až bude uklidněná situace.
1x
Nejsme zcela souměrní. A nemusí to být přímo kolenem, ale třeba svaly vzadu na stehně. Jedině se hodně kontrolovat a pokaždé se srovnat.
Nebo to řešit a objednat se na rehabilitaci. Lékař při příjmu Tě důkladně probere a třeba zjistí, jestli to nezpůsobuje něco třeba zdánlivě nesouvisejícího. Páteř, délka a postavení končetin, chybné držení těla. Někdy stačí se projít a on už to vidí...Většinou tělo nedostatek, vychýlení, nějak kompenzuje. Pak třeba jedna noha nese víc.. Jsou i vnitřní nemoci, kdy jedna noha dělá kratší krok.
0x
Já to mám podobně díky úrazu v mládí. Syn to má kvůli hodně křivé páteři (bohužel s tím bojujeme, co začal rychleji růst v cca. 12ti letech- a kvůli zavřeným koupalištím jen svičením).
A jak zaznělo - nejsme souměrní. Někdo může mít díky vývinu menší levé prso, někdo zase kratší pravou nohu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.