Nejste přihlášen/a.
mám problem s nafouknutim břichem je mi to uz celkem nepřijemny jak je furt napnuti přitom se snažim jíst zdravě , nemate naky rady jak se toho zbavit . předem děkuju za všechny odpovědi
Neuvádíte věk. Někdy se tak projeví začátek menopauzy, že je pocit nadmutí, plnosti. Bývá to zadržováním vody v těle. Co to je zdravě? Není tam více brukvovité zeleniny a luštěnin, nebo nevhodná kombinace, jako syrové ovoce a pečivo? Máte i průjem? Pokud hlavně hodně větry, může za tím být zhoršená kondice slinivky...
je mi 16 , a mam spíš zacpu bolí mě i břicho , už jednou jsem byla kvuli střevum v nemocnici na kapačkam , jím hodně kombinaci ( paprika , cibule, hlavkovy salat , kukuřice ...a někdy i žampiony ) a k tomu bud těstoviny nebo špagety . masa se vyhybam, a piju jen vodu nebo kavu.
Nechápu, proč jsi nenapsala o zácpě hned. I ten věk uváděj, když jde o zdravotní problém.
Na zácpu je potřeba ráno nalačno vypít hrnek ohřáté vody, lze i s trochou citronu. Celkově více pij. ne černý čaj. Staví. Pak si přidej probiotika. Lze i v tabletách /bifidus/. V přírodní formě kefír, bílý jogurt a kyselé zelí. Né naráz, každé zvlášť! Těstoviny zrovna nejsou dobré při zácpě. Nemají skoro žádné zbytky, které střevo provokují k činnosti. Je potřeba něco s vlákninou, jako kroupy, jáhly, pohanku, ořechy, mandle, brambory, celozrnné pečivo. a panenské oleje. Jinak jíst hodně listové zeleniny, ořechy, ryby, luštěniny. Ovoce samotné mezi jídly. Jablka jsou dobrá na zácpu. A pak to chce hodně pohybu, běhat, tančit, cvičit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.