Nejste přihlášen/a.
Asi hloupý dotaz. Co musíte sladit? Kávu, čaj nesladím. Cukr potřebuji jen při vaření, např. přisladit rajskou a chlapům buchty bez cukru opravdu nejdou, ale to dávám poloviční dávku z receptu.
Rafinovaný cukr se vyrábí ve velkém teprve 250 let. Nejdřív ho měli jen bohatí na zámcích. Před tím u lékárníků jen jako lék. U nás 1. cukrovar v Hořovicích 1801. Rafinovaný bílý cukr začal mezi lidi u nás postupně pronikat po napoleonských válkách. Do té doby se používala přírodní sladidla z ovoce a med. Ty cukry, co potřebují naše orgány vč. mozku, ty si tělo samo umí vyrobit. Nepotřebujeme ho a velká spotřeba je příčinou mnoha zdravotních problémů.
Po rafinaci v něm nic nezůstane, zato v řepné melase je všecho to přírodní. Čistě bílá kontra dehtově černá.
Jedu podle pckop, sladím normálním cukrem, když náhodou dojde, medem. Kafe - normální turek, dvě lžičky kávy, šest lžiček cukru,deci a půl vody, třikrát denně. Zdravé to možná není, ale chutná mi to... Vyhýbám se všemu,kde jsou tzv. umělá sladidla, jsou hnusná...
Liška5, to fakt není o penězích. Prokouřím a propiju denně více. Jen frčím na cukru, nesnídám, neobědvám, nacpu se večer. Vyloženě "zdravý" životní styl. . Můj obvoďák by zaplakal, kdyby už hoooodně let nebyl po smrti. Prostě zdraví neřeším a žiji. A sladké po cukru mi chutná. Nikomu to nevnucuji.
Týýý brďo, 6 lžiček cukru ... to nemůžete dát nikomu pusu neboť zůstanete přilepenej Ale proč by si člověk neudělal radost.
Čekankový sirup je příjemné chuti, určitě ne hnusný. Ale je drahý. To by za den dva prosladil stokorunu! Berger by se nedoplatil při té nadměrné konzumaci. Ten sirup má jen 5% cukru a 71% vlákniny a na 100g jen 161 kcal
A vy ještě kouříte! Bergere, a jste zdravý? Nic Vám to nedělá? Mne by po jedné Vaší dávce cukru v kafi polilo horko! Já ani cukr nekupuji. Stačí mi kromě čekankového sirupu a medu jen těch pár cukříků z kavárny.
Kafe totiž nesladím, ale dám si k němu hrstičku fíků a ořechů, nebo si namažu chleba s povidlama. To je můj cukrový vrchol. A když byly cukrárny, tak jsem si občas dala kokosové bezé.
Liška5, já nevím, jak to poznat. Normálně funguji, k doktorům chodím pouze na chiru,když mi něco upadne díky cirkule,hoblovce a tak anebo k zubaři. Obvoďáka asi nemám,původní umřel na věk a jiného jsem roky a roky nepotřeboval. Ten původní něco říkal o špatné hercně a fraktuře jater, strašil životností pár let. Tak jsem tam přestal chodit,jsem hodně po záruce a je mi fajn... Možná mám prostě štěstí. Ještě dodám,vzpomněl jsem si,byl jsem u něj v r. 1997.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.