Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řetězový zámek vs skládací zámek

Od: mcgyver® odpovědí: 8 změna:

Potřebuju vědět, který zámek je odolnější proti poškození hlavně velkých pákovým nůžek. Hledám něco do 2500kč. Mám zámek typu podkova se kterým jsem spokojen, ale ten není pohyblivý jako tvar zámku.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Proti páce je kvalitní podkova nejlepší. Nic lepšího není. Kámoš dělá v řetězárně, vyrábí tam speciální tvrzené řetězy(vše jde do německa). Ten řetěz vydrží, ale bude těžší, než ta podkova. Ono dnes má kdekdo akuflexu a tomu neodolá nic.
kicune*

Ucka se daji utrhnout malym prenosnym heverem. Znamej z ulice takhle behem chvilky urval ucko u voziku, od kteryho ztratil klic.

hodnocení

Podkova je nejlepší- já to vím, ale potřebuju zámek, který je pohyblivý, odolný proti velkým pákovým nůžkám a jde kolo s ním připevnit k veřejnému osvětlení, ta moje podkova se tam neprocpe.

Tak najít jiný kotevní bod.

liska5
hodnocení

0x

Pro mne je rozhodující, zda si takový zámek budu stále na kole vozit nebo bude v kolárně připnutý ke stojanu. Ten druhý mám tak mohutný, že je na motocykly. Vypadá jak tlustý elektr. kabel. Vozili jsme takové dva v autě, když se spalo venku nebo v campu a kola byla zamčená ke stromu.

Teď jsem se šla kouknout, ale značku jsem na něm nenašla. Je mu přes 20 let.

hodnocení

0x

V eshopu jsou u zámků psané i jejich odolnosti..samozřejmě čím odolnější, tím dražší a defakto i těžší. No já mám na motorku odolnější lankový od Abusu. Ale na kolo bych ho bral jen vyjímečně, kdybych věděl, že bych stál někde na blbém místě-vozit ho sebou by byl opruz. Na to mám obyč lankový zámek, lehký..a mám ho spíš jen, že nejsem od kola moc daleko a je to vlastně jen proti chmatákům, co jdou kolem bez nějakých pákovek atak.

Takže jestli ten zámek bude na jednom místě, tak bych mrkl na to hodnocení těch zámků a jejich variabilitu..řetězový bude asi lepší v tomto případě-variabilnější (záleží samo na délce).

kicune*
hodnocení

0x

Za sebe mohu doporučit značku Abus, řadu Bordo. Pokud vím, tak všechny tyto skládačky od Abusu odolají pákovkám i v čepech a mají zámky více odolné proti vyhmatání. Po odemknutí lze zámek jednoduše složit a dát do taštičky na kole, nebo se dá koupit i rámeček na rám kola, do kterého se zámek jednoduše zacvakne.

Zatím jsem viděl jen dvě metody, jak se tyto zámky dají v "polních podmínkách"překovat. Obě jsou ale velmi sofistikované, to běžní zloději neumí:
- jeden způsob je odemknutí zámku pomocí lockpickingu, ale to nedokáže každý, to chce IQ, které obvykle zloději kol nemývají.
- a druhá metoda je speciální rozevírací nástavec, který pomocí utahování šroubu utrhne lůžko čepu.

joudis*
hodnocení

0x
Co jsem viděl Francie Holandsko Belgie atd kde se jezdí na kolech hodně tak převládají pevné /pákové/ zabezpečení oproti retezu-ocel lano. Takové skládací z několika kusů složené a většinou si dají na krk a jedou ...proto jsem to zaregistroval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]