Nejste přihlášen/a.
Vždy jsem si chodil boty kupovat přímo na prodejnu a tam jsem si je i vyzkoušel, aby mi krásně padly.. Při dnešní situaci s karanténou to není možné a tak se chci zeptat někoho kdo má délku nohy 28cm, jakou velikost bot máte. Nevím jestli věřit velikostním tabulkám na internetu (přidání 0,5cm by bylo 44,5EU v mém případě), abych zbytečně nemusel boty vracet.
Já si léta objednávám boty jen přes net. Záleží na tom, jaká je to značka, třeba Skechers, moje oblíbené, musím brát o číslo menší, ty dělají větší. Jinak to odpovídá přesně. Tady ukázka číslování:
Vycházela bych z velikosti bot konkrétní značky, co vám dobře sedí a podívala se na jejich přesné parametry na internetu a zkusila je porovnat s velikostní tabulkou bot, které si chcete zakoupit.
Nicméně asi bych úplně neřešila rozdíl 0,5 velikosti třeba u zateplených podzimních/zimních bot, kdy ba naopak je takový plusový rozdil k užitku - teplá ponožka.
Samozřejmě pokud se jedná o sandály, polobotky, tak tam už je to těžší. Ale zkuste objednat třeba na AboutYou - myslím, že vrácení zboží (poštovné) mají zdarma.
V této uzavřené době jsem také musela zakoupit boty bez vyzkoušení. Blízko mám Sportisimo, nechala jsem si zdarma doručit na prodejnu dvoje stejné boty. Jedny mou běžnou velikost 38 a druhé 39. V autě jsem boty vyzkoušela a jedny jsem jim hned vrátila. Proplatili je v hotovosti i když nákup byl placen kartou. Je to již druhý nákup ve Sportisimu a v obou případech jsem si musela koupit boty větší než běžně nosím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.