Dobrý den, ráda bych věděla, jestli v České republice existuje a dělá se džigitovka (nebo také trickriding) a případně kde. Našla jsem článek o kaskadérské skupině caballos a ranči caballos, ale když jsem hledala webové stránky, nenašla jsem. Nevím jestli se za tu dobu skupina už rozpadla a ranč přestal existovat, protože články a zmínky o tom jsou už 10 let staré. Tento sport se mi hrozně líbí a ráda bych ho dělala nebo alespoň viděla na vlastní oči. Vím, že něco takového existuje v Americe a Kanadě, ale tam se asi nedostanu. Děkuji za případné odpovědi, budu za ně moc vděčná!
No jasně, Michal a Jakub Bednářovi, jezdí (nebo jezdili) v Boskovicích. Blbli takhle už jako malí kluci, už jako děti vystupovali v akrobatickém ježdění a dnes je to živí a vystupují i v zahraničí. Na FB Michala jsem našla fotky z vystoupení z roku 2016, kde bylo vidět o speciální sedlo na džigitovku a z roku 2020 záběry z vystoupení Vinnetou v Boskovicích. Taky skupina Merlet to dělala. Džigitovku jsem viděla v ČR naživo, dokonce i když to jela holka, ale co si budem říkat, spíš takhle blbnou chlapi. Kromě dokonale zvládnuté jízdy na koni a dokonale ovladatelného koně, který při tom cvála velmi rychle a musí sám udržet rovný směr a vyrovnat se s jednostrannou zátží, je třeba od jezdce notná dávka fyzické síly. Dobrou průpravou je pro džigitovku voltiž. doplněno 03.01.21 11:46:
Martiv Povr šije sedla na džigitovku a jezdí ji, před lety jsem ho viděla naživo.
Ano existuje když zadáš na fb Ranch Orient tak by ti to mělo najít ale nevím jestli to je přesně co hledáš. Vedou i tábor. Vystupovali i ve šiklivě mlyně. Když na yt zadáš sikland trikovka tak ti to najde
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.