Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ktere kolo je lepsi?

Od: melouch odpovědí: 16 změna:
Dobry den, chcel by som vas poprosit o radu v pripade vyberu bicykla pre frajerku ktora meria 166cm a vazi 55 kg stihlej postavy. Viac asi preferujem krosovy bicykel kedze nejake extra tazke kopce asi nepojdeme skor klasicke cyklotrasy asfaltove a sem tam po polnej ceste trocha do lesa. Zatial mi padol do oka tento model orkan 6D z alzy asi vyberem velkost M m.alza.sk/... co na neho vravite? Inak z alzy mi pride zmontovany okrem kolies? Ked ho objednam tak do 14 dni ho mozem vratit ze? Alebo este ma zaujal tento pansky, myslim ze to Sko by jej bolo dobre insportline.sk/... Popripade viete odporucit daco lepsie pripadne v lepsej cene? Dakujem velmi pekne

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner*
hodnocení

2x

Vzhledem k tomu kde chcete jezdit a jake kolo vybirate bych preferoval kolo bez odpruzene vidlice, ktera vam prida i 1kg na vaze, fukcnost bude mizerna a v podstate ji pritelkyne nevyuzije. Bude to pro ni jen zavazi navic ktery bude tahat stale s sebou.

Hledal bych nejake gravel kolo, Al rám, karbon pevna vidlice, vaha 10-11kg. I vzhledem k jeji vaze kupte za penize co mate co nejlehci kolo. Např. toto:

koloshop.cz/...

runner*

Nebo toto: koloshop.cz/...

Bože neblbněte, tohle jsou lidé, co na kole najezdí 100-300km za rok.
Pro ně kolo v této cenové kategorii co uvádíte, vůbec nemá smysl, protože nejvíce limitující je pro ně jejich kondice a zkušenosti, ne kilo váhy kola navíc.
eman
Svatá prostoto! Tak tazatel hledá amatérské "supermarketove" kolo na občasné vyjížďky za 10000 a vy mu doporucite gravel kolo za 30000?

Když gravel za přijatelné peníze, tak tento flystork.cz/...

Runner asi ví o kurzu euro něco co my ne.Cituji "za peníze co máte" (600€) kupte kolo za 30000czK to je euro za pade. To abych honem letěl do směnárny, kde o tom ještě nevědí.

joudis*
hodnocení

1x
Již výběrem kde chcete kolo zakoupit je jasné že nechcete moc kvalitní kolo ...není ani co poradit v takové cenové hladině je asi jedno které kolo v jakém supermarketu koupíte cestou pro rohlíky a brambory
Myslím že dost přeháníš tohle má ke kolům ze supermarketu za 6000 přece jen dost daleko. Viděls na nich někdy zesílené ráfky, kotoučové brzdy a šváby? Samozřejmě plynová vidlice a kapalinový brzdy jsou někde jinde, ale na rekreační poježdění to není špatný. Já měl kdysi nejobyčejnějšího Fox Leadera a najezdil jsem na něm přes 30 000 po polních cestách bez toho že by se na něm něco vysloveně vysypalo. Samozřejmě že přelézt potom na lepší kolo byl pořádný rozdíl už jenom v hmotnosti a pohodlnosti kola ale odsuzovat to co tazatel vybral bych si nedovolil.

mate59
hodnocení

1x

Ak chcete jazdiť cyklotrasy,viac asfalt,kúpte jej radšej trekový bicykel.Na Slovensku je dobrý výrobca Demo,je tam dobrý pomer kvalita,cena.

Pri kúpe som si nechal namontovať vhodné sedadlo a zosilnené pláště,na nich defekt vôbec nehrozí

hodnocení

0x

Já myslím, že na takové to poježdění tyhle kola bohatě stačí a záleží, jaké kolo by se frajerce líbilo. Mě se líbí to druhé, ale jsem chlap že jo. Holce se budou asi líbit jiné barvy a tvar rámu. Pak je důležité kolo mít dobře seřízené atd, aby se na něm dobře jezdilo a nemusí při tom stát 50 tis. A případně se pak dají různé komponenty vyměnit za lepší.

Nevím jak v tomto případě, ale kolo dojde v trochu rozloženém stavu, jako to došlo mě-tzn sedlovka pryč, přední kolo pryč, řídítka nebudou v představci, pedály pryč, pneu nafoukáno jen zčásti. Určitě bych po sestavení podotahoval komplet všechny šroubky atd. Já si navíc objednával i blatníky, tak jsem měl o práci víc. Ale aspon můžu jezdit i za mokra aniž bych byl zaflákaný.

hodnocení

0x
Obě kola jsou prakticky ve stejné třídě.
Rozhodněte se dle vkusu.
jarin*

přesně tak. Podle vkusu. Nemá smysl rozebírat techniku.

Setkal jsem se za život s různými koly v této relaci a největší problém byl vždy to kolo udržet v bezvadném stavu. Tyto komponenty lze často těžko ideálně nastavit a pokud se to podaří, tak to dlouho nevydrží. A vyměňovat na takovém kole komponenty za lepší je naprostý finanční nesmysl. Možná jeden, dva problémové.

Já taková kola nehaním. Na občasné vyjetí stačí. Pro časté ježdění je údržba za trest.

Většina majitelů těchto kol na nich za celou dobu životnosti nenajde ani tolik, co průměrný cyklista najede na svém kole za rok.
Takže to rozebírat shora zdola je opravdu nesmysl.
jarin*

myslete si klidně co chcete, ale tady na fóru jsou dotazy typu, jezdím s autem málo, musím měnit olej? I kolo je technický prostředek a někdo ho musí servisovat. A u základních komponent mám bohužel bohaté a ne moc dobré zkušenosti, že vyladit to může jít dost blbě a brzo se to rozladí. O jedno takové kolo (obdoba co uvádí tazatel) se MUSÍM starat manželce. A vím jaká je to otrava to držet v pojízdném stavu a vím jaká otrava je to pro ní tahat se s těžkým kolem a za jízdy se nasí.á, že jí to blbě řadí nebo brzdí.

Jarine.
Mám na kole najeto asi víc, než Vy v autě.
Doma mám cca 10 kol od silničních přes trekové po několik MTB.
Tudíž mi můžete vyprávět, jak je třeba se starat o kola a co je a není dobré.
Určitě bych tazateli dokázal doporučit kolo i v cenové relaci někde kolem 150tis Kč, ale to on nechce.
Sám jezdím ročně cca 6tis km na MTB (cenová kategorie 35-40tis Kč). Letos měněn pouze 3x řetěz a 1x plášť. A to vážím skoro 100kg.

hodnocení

0x
Jestli to nemá být dárek a překvapení pod stromkem, vzal bych ji do nejbližšího obchodu, aby si několik kol vyzkoušela a sama projela. Navíc poradí s velikostí a s vlastní zkušenosti vím, že koupíte levněji než na internetu. Navíc máte servisní prohlídku zdarma a taky nějakou záruku bez posílání kola někam...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]