Nejste přihlášen/a.
rád bych se zeptal jestli má někdo zkušenost nebo návrh na nějaký sport se kterým bych mohl začít v 17-ti letech? A šanci si zasoutěžit? V mladším věku jsem chodil na sportovní střelbu, ale radši bych něco víc kontaktnějšího nebo prostě skupinového. Děkuji za každou radu
Vojtěchu, vrcholový sport, to jsi to chybně nazval, poněkud naivně. Vrcholový sport se nezačíná, tam se můžeš propracovat výbornou výkonností. Můžeš se stát vrcholovým sportovcem, když v některém sportu dosáhneš vrcholové úrovně. Vrchol, to je, řekněme 1. liga, reprezentace, účast na mistrovství Evropy, světa, na olympiádě, pokud se tam svými výkony probojuješ. Můžeš začít dělat každý sport. Rekreačně, kondičně, výkonostně, ale na vrchol se musíš vypracovat.Začít v 17 letech není pozdě, nikdy není pozdě, znám lidi, kteří začali běhat v 60 i později, a jsou ve svých věkových kategoriích úspěšní. Já jsem po fotbalu a jiných sportech začal běhat závody ve 38, a mám jich naběháno stovky, u nás i v zahraničí, včetně maratónů a těžkých horských běhů. Prostě, musí tě to chytit. Zkus se zeptat v některém z klubů v okolí podle sportu, který bys chtěl dělat, těch kolektivních je hodně. Začni u klubu, který hraje nějakou nižší soutěž, okresní přebor a tak, a když ti to půjde, vždycky můžeš na lepší. Ale už dnes můžeš začít běhat, rekreačně, pro zábavu, a přihlásit se na kterýkoliv běžecký závod, kterých jsou v republice tisíce. V podstatě všechny jsou přístupné široké veřejnosti. Ostatně, běh je základem každého sportu, snad s výjimkou šachu, zápasu apod. Veřejné závody pořádají i in-line bruslaři, cyklisté a další. Kde bydlíš, můžu ti dát nějaké tipy? Běžecké závody a spoustu rad najdeš např. na www.bezvabeh.cz, www.mkseitl.cz, www.ceskybeh.cz, www.behej.com a dalších, většinou v sekci termínovka. Tak ať se ti daří a dej vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.