Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začít vrcholový sport v 17-ti letech

Od: vojtech21* odpovědí: 15 změna:

rád bych se zeptal jestli má někdo zkušenost nebo návrh na nějaký sport se kterým bych mohl začít v 17-ti letech? A šanci si zasoutěžit? V mladším věku jsem chodil na sportovní střelbu, ale radši bych něco víc kontaktnějšího nebo prostě skupinového. Děkuji za každou radu

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Nějaký...?
Kulečník,ping-pong,šipky,kuželky...

hodnocení

0x

Na vrcholový sport bylo v 7 letech pozdě :)

jmenonereknu
Nemyslím si, že je pozdě začít závodně s nějakým sportem. V 15ti letech jsem začala dělat karate narodzdíl od většiny mých vrstevníků, kteří začali dřív. I přesto jsem nakonec získala černý pásek a dostala se do reprezentace ČR. Nikdy není pozdě začít dělat nějaký sport. Důležité je aby tě to bavilo.

hodnocení

0x
Nějaký sport najdete, moc jich ale nebude.
Třeba začít běhat maraton, nebo "laufy" není nikdy pozdě.
U technických sportů je pozdě.
Ale zasoutěžit si můžete i v amatérských kategoriích a potom můžete dělat téměř každý sport..

vojtech21*
hodnocení

0x
Myslel jsem to jakože v čem jsou nějaké rozšířené soutěže.
Jaké "rozšířené soutěže"?
Jako že soutěž kde si můžete závodit i jako amatér? Ty jsou téměř ve všem.
vojtech21*
Myslel jsem něco prostě zábavného, známého..
Spartan Race, Kolo pro život...atd.

09.12.20 13:05
hodnocení

0x
Šachy.

Vrcholově v 17ti letech?

I to hodně těžko...

hodnocení

0x

Vojtěchu, vrcholový sport, to jsi to chybně nazval, poněkud naivně. Vrcholový sport se nezačíná, tam se můžeš propracovat výbornou výkonností. Můžeš se stát vrcholovým sportovcem, když v některém sportu dosáhneš vrcholové úrovně. Vrchol, to je, řekněme 1. liga, reprezentace, účast na mistrovství Evropy, světa, na olympiádě, pokud se tam svými výkony probojuješ. Můžeš začít dělat každý sport. Rekreačně, kondičně, výkonostně, ale na vrchol se musíš vypracovat.Začít v 17 letech není pozdě, nikdy není pozdě, znám lidi, kteří začali běhat v 60 i později, a jsou ve svých věkových kategoriích úspěšní. Já jsem po fotbalu a jiných sportech začal běhat závody ve 38, a mám jich naběháno stovky, u nás i v zahraničí, včetně maratónů a těžkých horských běhů. Prostě, musí tě to chytit. Zkus se zeptat v některém z klubů v okolí podle sportu, který bys chtěl dělat, těch kolektivních je hodně. Začni u klubu, který hraje nějakou nižší soutěž, okresní přebor a tak, a když ti to půjde, vždycky můžeš na lepší. Ale už dnes můžeš začít běhat, rekreačně, pro zábavu, a přihlásit se na kterýkoliv běžecký závod, kterých jsou v republice tisíce. V podstatě všechny jsou přístupné široké veřejnosti. Ostatně, běh je základem každého sportu, snad s výjimkou šachu, zápasu apod. Veřejné závody pořádají i in-line bruslaři, cyklisté a další. Kde bydlíš, můžu ti dát nějaké tipy? Běžecké závody a spoustu rad najdeš např. na www.bezvabeh.cz, www.mkseitl.cz, www.ceskybeh.cz, www.behej.com a dalších, většinou v sekci termínovka. Tak ať se ti daří a dej vědět.

vojtech21*
Děkuji za odpověď, bydlím kousek od Olomouce

Takže Olomouc...tam je možností...a až skončí ten koronavirový blázinec, všechno se zas rozběhne naplno. Klidně mi napiš na jak123@email.cz a pošlu ti tipy. Ale hlavně se i tak do něčeho pusť.

pb®
hodnocení

0x
Třeba v jezdeckých disciplínách se dá startovat na Olympiádě i ve věku 50+, tedy ti zbývá dobrého čtvrt století na trénování.
tebi

Já myslím, že boby. Tam dokonce musí být nějaká hmotnost předepsaná. Tam ani nižší věk není možný..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]