Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cvičení obden. Je to zbytečně moc?

Od: tommm odpovědí: 8 změna:

Zdravím, sestavil jsem si tréninkový plán a momentálně cvičím každý druhý den takto (všechno pouze s vlastní vahou):

200 kliků (5 sérií po 40 opakováních)

100 tricepsových kliků (5 sérií po 20 opakováních)

100 dřepů (4 série po 25 opakováních)

břicho (většinou tak 4 cviky, u každého 1 série a zhruba 30-40 opakování + plank minutu)

Potřeboval bych ale poradit, zda to není až příliš moc a neměl bych třeba břicho a nohy cvičit vždy tak max 2. týdně, nebo zda je to takto v pořádku. Díky moc za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pro teenagera při růsti by to nejspíš bylo moc. Kolik máte roků?

tommm
02.12.20 16:19
hodnocení

23

kubaa

Proč by to pro něj mohlo být moc? :D

hodnocení

0x

Jde o tom, jak se cítíš. O prázdninách jsem dělala víc cviků každý den a i jsem to pomalu navyšovala.

Takže si musíš sám odpovědět na otázky:

Dáváš to v pohodě?

Chceš počet zvýšit? Jde to?

liska5
hodnocení

0x

A chodíš ven běhat, jezdit na kole, běžkách, plavat, tančit, hrát basket, volejbal, fotbal, stol. tenis,...? Srdce, plíce cévy taky potřebují protáhnout. Tělo okysličit a otužit na vzduchu.

Mně tohle připadá strašně jednostranné a zbytečně moc opakování a některé svalové partie si moc nezacvičí. .Třeba shyby mi tam chybí, /nadhmatem - kvůli páteři /.

sarinkaaa
hodnocení

0x
Jako je to woow že sportuješ tak hodně taky bych chtěla. Ale moc to nepřeháněj aby jsi neměl nějaké zdravotní potíže

motak
hodnocení

0x
Nejka neveri ze dáváš v sérii 40 poctivých kliku a cvicis s tímhle plánem...

hodnocení

0x

Přesně tak. 40 poctivých kliků x 5?

Já po tolika letech dám 5x 20 kliků a prsa cítím pěkně. A tric. kliky pak dám 5 x 10 a zdá se mi to pro triceps až až (mám 105kg).

Vzal jsem už několik mladých do fitka, kde házeli váhama a opakováníma např. 50kg 5x10 a pak se urazili, protože poctivý cvik zvládli jen s 30kg a 5x7.

Technika se dá odkoukat, ale na začátek doporučuji trenéra, který tomu rozumí. Ne blba, co si stoupne ke stojanu na dřepy, naloží si na velkou osu na každou stranu 2,5kg a myslí si, jaký je king. Když už, tak na malou osu ať si naloží na každou stranu 4x2,5kg a teprve bude king, když se bude pod činkou se špatnou technikou prohýbat.

Ale k věci. Viděl bych to takhle:

kliky 5 x 20

shyby ( ať ježíšek koupí hrazdu) 5 x max s vlastní vahou

tricepsových kliků (5 sérií po 20 opakováních)

dřep 4 série po 25 opakováních

břicho 2 cviky, u každého 2 série a zhruba 20 opakování + plank 4 x 1 minutu)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]