Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 13 let a hraji fotbal za jeden fotbalový klub v Libereckém kraji
Nechci už hrát fotbal protože mě to nebaví a chtěl bych dělat něco jiného, ale když jsem to řekl mým rodičům tak mi řekli že prostě musím hrát.
Ano, určitě. Když víš, že tě to nebaví, vyzkoušej něco jiného.
Pokud víš přesně, že na to třeba nemáš, že to nebaví, tak to řekni rodičům. Nemohou tě nutit. Vysvětli jim, že bys chtěl zkusit to a to.
Řekni samozřejmě i trenérovi.
Protože s tím rodiče s tím nesouhlasí, je možné, že nebudou chtít financovat tvůj nový sport - koníček. I s tím se budeš muset vyrovnat.
Ve 13 letech je dobré si zkusit, že máš svůj názor, že si za ním budeš stát, prosadit svoji vůli proti ostatním.
Tak to chodí v životě. Tvoje rozhodnutí, Ty budeš nést /případné/ následky.
Tím Tě ale nechci zrazovat. Ale naopak naučit se chtít, projevit svoji vůli, chtít a jít za tím, něco dosáhnout.
Přeji Ti, abys našel koníček či sport, který Ti bude vyhovovat, ve kterém budeš spokojen a v budoucnu nebudeš litovat, že jsi u fotbalu nevydržel.
Rodiče se někdy rádi pyšní úspěchy svých dětí, třeba v hokeji, tenisu, hře na hudební nástroj apod.. Co nedosáhli u sebe, tak by rádi viděli u svých potomků.
Některé hvězdy v dospělosti také vzpomínají, jak s tím chtěli v mládí praštit, přestat, ale rodiče je donutili a oni nyní slaví úspěchy.
Nejsme nikdo věštci a nevíme, jakým směrem se bude tvůj život ubírat dál, jestli to bude dobré rozhodnutí, nebo naopak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.