Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrokolo - zazimování

Od: ecyklista odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, můžu zazimovat elektrokolo s hydraulickýma brzdama v přístřešku kde se pohybuje teplota jak venku tedy i mráz, s tím rozdílem že tam neprší? baterku bych schoval do tepla.Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kolo s hydraulickými brzdami parkujeme v zahradním domku, kde určitě mrzne. Žádní negativa nepozoruji. Baterku určitě nabijte na cca půl kapacity (lipo baterii) a přezimujte doma v teple.

liska5

Já baterku přes zimu dobíjím doma co dva měsíce zhruba do tří čtvrtin. Až na jaře naplno.

Ale ještě teď jezdím.

id
hodnocení

1x

Kolo nepotřebuje vyhřívanu místnost. Na kole přece můžete jezdit i v zimě když jsou suché silnice. Já mám v návodě poznámku, že kolo není vhodné používat při větším mrazu než - 1o st. Takže kolo i s baterkou se dá používat v chladnější době i když baterka v chladu nebude tak výkonná. Po odstavení kola baterklu umístěte do nezámrzného prostředí.

hodnocení

1x

A čemu jinému než baterii by na kole nízká teplota měla vadit?

Vazelína a olej ztuhne, ale jezdit asi nebudete, tak to ničemu nevadí a na jaře to zase povolí.

Olej (možná) máte i ve vidlici (dle kategorie kola a kvality vidlice), ale tam si také myslím, že to problém nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]