Nejste přihlášen/a.
V našem městě je gymnázium se sportovními třídami. Absolventi těchto tříd někdy do vrcholového sportu míří. Jak moc vrcholový ten sport pak je, nevím. Jsou z mnoha vzdálených měst a bydlí zde různě po privátech.
Proto jako jednu z možností dalšího studia vidím přestup na některé pražské sportovní gymnázium a hledání bydlení v Praze. S výběrem školy by mohli pomoci trenéři. Jestli by bylo potřeba nějaké doporučení, nevím. A jak moc je to celé rozumné a finančně nákladné, už vůbec nevím.
Vím, že několika studentům jsme umožnili individuální studijní plán. Buď reprezentanti nebo ligoví hráči. Ne každému se vyjde vstříc. Chce to komunikovat s vedením školy, od které toto budete žádat. Většinou si pak domlouváte rozsah učiva a termíny přezkoušení s jednotlivými vyučujícími. Mám ale zkušenost, že sportovci to před sebou hrnou, nestíhají, často shánějí doučování, případně rozkládají studium na více let. Vaši maminku chápu. Mám ligovou vnučku, co taky dojíždí na treninky s přestupem. Je to až kruté. Prospěch to zákonitě odnáší.
Tvoje řešení je časově i finančně náročné a značně by tě vysilovalo. Řešením by byl kvalitní oddíl někde blíž bydliště nebo, pokud tedy Praha, bydlení v Praze. Dojíždíš do školy, dojížděla bys do Prahy, to se nedá stihat dlouho.Chápu tvoje nadšení a touhu, a moc ti fandím, ale maminka na to asi má reálnější pohled. Prožil jsem si to přibližně ve tvém věku byť ne tak náročné, ale dnes je jiná, poněkud nesnadnější doba. Tak ať se ti daří!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.