Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Speciální boty

Od: rickymartin* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

sháním nějaké boty, které by měly sklon podrážky tak, že by vnitřní strana chodidla byla vyšší než ta vnější. Jde o to, že když jdu pěšky delší dobu nebo když nesu nějakou zátěž (např. batoh), tak se mi otlačí vnitřní část chodidla dříve než ta pravá a občas se tam vyskytne i nějaký ten puchýř, protože právě nesprávně došlapuji.

Myslíte, že bych takovou botu někde (ve specializovaném obchodě samozřejmě) sehnal a jak se takové botě říká?

Pokusil jsem se načrtnout (byť nepříliš hezky) schéma profilu boty.

Speciální boty

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Podle toho obrázku, nevím proč, ale napadl mne problém s "plochou"nohou?

Každopádně jsem našla stránky, kde byste si mohl vybrat. ortopedicke-pomucky.eu/...

sebod*
hodnocení

2x

Ve větších městech existují specializovaná pracoviště, kde Vám takové boty ušijí přímo na míru. Dojděte si k Vašemu obvodnímu lékaři, ten Váš zašle k odbornému lékaři Ten Vás vyšetří a poradí s obuví. Možná Vám napíše i poukaz na odběr obuvi, takže nebudete muset hradit celou částku. A nezanedbejte to. Od takových "špatných" nohou můžete mít časem problemy s páteří, bolesti hlavy apod. *plac*

mil®
hodnocení

2x

Určitě zajít k ortopedovi. Kdysi se prodávali i ortopedické vložky do bot s různými funkcemi. Nevím jak dnes.

mil®

Mařenka dala odkaz, koukám.

rickymartin*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Ploché nohy nemám, problém je pouze ve špatném došlapování. K tomu ortopedovi asi radši zajdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]