Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce. Potřebuji poradit s výběrem bot. Má někdo zkušenost s botami s podivnou podrážkou? Vzhledově nic moc, ale jde mi o funkčnost.
Dnes mám za sebou 12 km procházku polem, lesem, kolem vody, z kopce, do kopce. V mých lehkých, dobře prošláplých pohorkách mi děsně pálí šlapky, asi se mi boří klenba. Tak vybírám něco na podzimní vycházky. Poradíte?
"Zdravotní obuv" je velmi široký pojem. Každá je určena na jiný problém, nebo se tím nahrazuje pojem zdravá obuv (tedy, že vyhovuje materiálově i tvarově), ale na konkrétní zdravotní problém určena není. Pokud máte pocit (vyšetřena jste asi nebyla), že se vám bortí klenba, není třeba si kupovat nové boty. Stačí koupit pouze vložky do bot, které mají podporu klenby.
Chodím trasy zhruba jako vy. Něco mezi dvanácti a dvaceti km (dle času), ale takové boty bych si nepořídila. Vím, jak by dopadly už po prvním dni. Už přímo u nich píšou, že jsou rekreační. Pokud je to u boty napsáno, znamená to, že nebudou mít dostatečnou výdrž. Když je bota na něco určena, je pravděpodobné, že konstrukce i materiály jsou na daný sport (činnost) přímo testovány. Proto je zvláštní, že v jedné větě napíšou, že je rekreační (tedy na občasné využití) a v druhé, že je vhodná na celodenní nošení (plná zátěž). To se u bot vylučuje.
Ale je to na vás. Klidně si je pořiďte, pěkně prošlápněte třeba po městě a pak vyražte i do terénu. Ale jsou z broušené kůže a bez membrány, takže je nemůžete pořádně ošetřit. Jen impregnovat a i tak vám mohou změnit barvu. Jsou děrované a ještě ke všemu prošité v místě, kde se spojují s podrážkou. To vše ukazuje na snadný průnik vlhkosti do obuvi. To je u bot do terénu velké mínus. M.
Děvčata děkuji za odpověď. Netroufnu si boty objednat, odjíždím a budu obcházet obchody, snad budou mít nějaké boty s kolébavou podrážkou na vyzkoušení. Dám vědět jak jsem dopadla.
Určitě zkoušet! A možná i pánské. A ve Sportu. To vám musí padnout po všech stránkách. Mně nejlíp sedí Alpina.To mám vysoké.a nízké a oboje odolné a moc pohodlné, pak.italské pohory grl Sport- treking. Ty ujdou, ale Alpiny vedou. Teda ani jedny s kolébavou podrážkou. Vše vibram, klasika.
Koukám, vy chcete vycházkové, ne trekové.
Kolébavou podrážku NEBRAT ! Dělala mi problém chůze i po rovině v obchodě, nevím, možná je to nezvyk a nebo to chce delší čas na naučení se v tom chodit. Byla to hrůza a děs.
Obešla jsem tři lékárny a dva obchody se zdr. potřebami. Botů tam bylo dost, ale vyloženě do města a ne do lesa. Zatím jsem to vyřešila koupí ortopedických vložek do bot za tři stovky. Do prošlápnutých pohorek /Alpina/ padly úplně přesně, tak doufám, že poslouží než najdu kvalitní obuv.
Můj problém nemusí být botami, mám 15 let špatně vyléčenou / nevyléčenou boreliozu a z toho neuropatii. Denně dělám 3 km okruh lesem a jednou týdně delší tůrku do 15km. Pokud bych ubrala na pohybu, tak chodím jak náš pán prezident. V této době k lékaři s takovou prkotinou nejdu, snad to bude jen bortící se klenba na nohou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.