Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr dámských zdravotních bot na hory

Od: id odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny rádce. Potřebuji poradit s výběrem bot. Má někdo zkušenost s botami s podivnou podrážkou? Vzhledově nic moc, ale jde mi o funkčnost.

obuv-mustang.cz/...

Dnes mám za sebou 12 km procházku polem, lesem, kolem vody, z kopce, do kopce. V mých lehkých, dobře prošláplých pohorkách mi děsně pálí šlapky, asi se mi boří klenba. Tak vybírám něco na podzimní vycházky. Poradíte?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zdravím. Já nedám dopustit na treky Terrex nebo Merrell... ovšem to jsou opravdu klasické trekovky. Moje maminka (pres šedesát let)však nosí botky,podobné těm, které máte v odkazu. Má hned několikery,na různé příležitosti. S touto podrazkou se jí chodí příjemně a nebolí ji záda- je již pár let po operaci s páteří. Chodí mnohem kulturneji než já, takže jí tyto nižší bohatě stačí. Já mam pocit,že bych si někde servala kotník. Ale mívala i něco jako airwalk,takové botasky jakoby. Nevím jestli je ještě má,ale tahala je moc ráda i do města. Má tyto botky už řadu let,myslím,že je kupovala ve Švýcarsku.ale to uz by v dnesni době neměl být problém sehnat i u nás. Pokud se ve Vašem případě nejedná o turistiku složitým horským terénem , ale jen procházky, tak bych do těch v odkazu klidne ve Vašem případě šla. A ještě pokud Vám tuto porážku lékař doporučil.

72mona
hodnocení

2x

"Zdravotní obuv" je velmi široký pojem. Každá je určena na jiný problém, nebo se tím nahrazuje pojem zdravá obuv (tedy, že vyhovuje materiálově i tvarově), ale na konkrétní zdravotní problém určena není. Pokud máte pocit (vyšetřena jste asi nebyla), že se vám bortí klenba, není třeba si kupovat nové boty. Stačí koupit pouze vložky do bot, které mají podporu klenby.

Chodím trasy zhruba jako vy. Něco mezi dvanácti a dvaceti km (dle času), ale takové boty bych si nepořídila. Vím, jak by dopadly už po prvním dni. Už přímo u nich píšou, že jsou rekreační. Pokud je to u boty napsáno, znamená to, že nebudou mít dostatečnou výdrž. Když je bota na něco určena, je pravděpodobné, že konstrukce i materiály jsou na daný sport (činnost) přímo testovány. Proto je zvláštní, že v jedné větě napíšou, že je rekreační (tedy na občasné využití) a v druhé, že je vhodná na celodenní nošení (plná zátěž). To se u bot vylučuje.

Ale je to na vás. Klidně si je pořiďte, pěkně prošlápněte třeba po městě a pak vyražte i do terénu. Ale jsou z broušené kůže a bez membrány, takže je nemůžete pořádně ošetřit. Jen impregnovat a i tak vám mohou změnit barvu. Jsou děrované a ještě ke všemu prošité v místě, kde se spojují s podrážkou. To vše ukazuje na snadný průnik vlhkosti do obuvi. To je u bot do terénu velké mínus. M.

pb®
hodnocení

2x
Já bych řekla, že do terénu je to o hubu. Koupila bych nějaké kvalitní trekové boty a vytunila je ortopedickou vložkou, na míru dělanou pro vaše nohy. Já takhle svoje vložky přehazuji z bot do bot už léta. Kam se nevejdou, dám aspoň univerzální ortopedickou. Ale v takových botách jdu jen po městě a ne dlouhou dobu. Na delší vzdálenost nebo do terénu si beru své pracovní křusky Caterpillar, které mě za celých 9 let nezklamaly a puchýř jsem z nich neměla ani jednou.

hodnocení

0x
Tohle co je v odkazu...na hory?
Snad tak na procházku po náměstí..
Leda, že si pod pojmem hory, představujete něco jiného než já.
Ale ani na Šumavu bych si toto na nohu nevzal.
id
hodnocení

Ale, vždyt píši,nehledět na vzhled. Kolíbavou podrážku mně doporučili už loni na rehabce. Nemám s ní zkušenosti.

Náměstí zde nemáme, bydlím v nad. výšce 1026 m.

A váš typ na dámské zdravotní boty do nepohody?

id
hodnocení

Děvčata děkuji za odpověď. Netroufnu si boty objednat, odjíždím a budu obcházet obchody, snad budou mít nějaké boty s kolébavou podrážkou na vyzkoušení. Dám vědět jak jsem dopadla.

liska5

Určitě zkoušet! A možná i pánské. A ve Sportu. To vám musí padnout po všech stránkách. Mně nejlíp sedí Alpina.To mám vysoké.a nízké a oboje odolné a moc pohodlné, pak.italské pohory grl Sport- treking. Ty ujdou, ale Alpiny vedou. Teda ani jedny s kolébavou podrážkou. Vše vibram, klasika.

Koukám, vy chcete vycházkové, ne trekové.

liska5

V tom, co prezentuje tazatelka, bych do hor nešla, to vypadá nepevně, prostě nebezpečně.

id
hodnocení

Kolébavou podrážku NEBRAT ! Dělala mi problém chůze i po rovině v obchodě, nevím, možná je to nezvyk a nebo to chce delší čas na naučení se v tom chodit. Byla to hrůza a děs.

Obešla jsem tři lékárny a dva obchody se zdr. potřebami. Botů tam bylo dost, ale vyloženě do města a ne do lesa. Zatím jsem to vyřešila koupí ortopedických vložek do bot za tři stovky. Do prošlápnutých pohorek /Alpina/ padly úplně přesně, tak doufám, že poslouží než najdu kvalitní obuv.

Můj problém nemusí být botami, mám 15 let špatně vyléčenou / nevyléčenou boreliozu a z toho neuropatii. Denně dělám 3 km okruh lesem a jednou týdně delší tůrku do 15km. Pokud bych ubrala na pohybu, tak chodím jak náš pán prezident. V této době k lékaři s takovou prkotinou nejdu, snad to bude jen bortící se klenba na nohou.

72mona3*
Jo jo, je to o zvyku. Teta si pořídila nějaké takové ve výprodeji a říkala, že trvalo, než si zvykla. Ale ono je to podobné se vším netypickým. Třeba i na ortopedický polštář je třeba si zvyknout. A pak už ho za obyčejný nevyměníte ;) M.
id
hodnocení

Svatá pravda.

idanova*
hodnocení

0x
Zdravím. Já nedám dopustit na Trekové boty s voděodolnou a prodyšnou membránou. Mám nízké i kotníkové. Ale je potřeba vyzkoušet několik značek a typů. Každá máme jinak rostlou nohu - užší, širší, kotníky, tvar paty... Já vzala na nohu 3. v pořadí a cítila jsem se v nich jako v peřince. Trekovky jsou pevné, přitom lehké a pohodlné. Mám je 3. rok a jiné už nikdy nechci. Manžel si je pak koupil taky, a taky si pochvaluje. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]