Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho zhubnu?

Od: corpse odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, za jak dlouho můžu zhubnout na 90 nebo 80 kilo? Aktuální váha je 126,4 kilo, nedokážu se moc hejbat, spíše jím zdravě a sladkosti jen občas, ale snažím se ty nezdravé věci úplně vynechat, moc zeleninu nejím ale jím normální jídla, prostě to co mám na talíři to sním a nebo to nedojím ale už se nedojídám, skoro každý den nějaká ta procházka, no takže aspoň chodím a jím střídmě, kdybych něco dělal špatně tak prosím o radu, no jí vím že to má každý člověk jinak a že to bude težké ale aspoň podle váz vypočítat, no prostě jestli zhubnu na těch 80, za rok nebo za dva nebo za půl roku, to je jedno, děkuji všem za odpověď.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Prvních pár kilogramů zhubnete rychle, samozřejmě při zmenšení energetického příjmu a případně zvýšení výdeje.
Potom už to bude horší a budete muset opravdu důsledně dodržovat dietu a zapojit pravidelný smysluplný pohyb, jinak se budete plácat na stejné úrovni a nakonec znovu přiberete.
Zkuste si dodržovat nějakou vhodnou dietu, ať nemáte pocit hladu a zároveň ať vám to chutná.
Zařaďte nějaký vhodný sport, rychlou chůzi a plavání pro začátek, později třeba kolo.
Nejrozumnější je při vaší hmotnosti při důsledné vůli očekávat asi 15 kilogramů za rok, tedy při dodržení doporučeného postupu, s tím, že první rok by to mohlo být o něco málo více. Vycházím z toho, že jste muž, zřejmě morbidně obézní, a tedy můžete hubnout rychleji, a že průměrná rychlost hubnutí by měla být půl až jeden, maximálně 2 kilogramy měsíčně. Většina lidí to ale nezvládne, po prvním nadšení nevydrží.
Máte partnerku? I to může být motivace, zvýšit vlastní atraktivitu a potom si vztah udržet.

hodnocení

1x

Napiš za jak dlouho ses tak vykrmil a podle toho se dá odhadnout jak dlouho bude trvat hubnutí.

Jestli tvoji snahu myslíš vážně, tak si například týden nebo dva týdny sepisuj čas, složení jídla, hmotnost jídla, množství a druh pití (ale naprosto všechno). S tím pak zajdi za výživovým poradcem, ať ti v tom seznamu najde chyby.

Zeleninu se budeš muset naučit jíst. Normální jídla jsou dobrá pro člověka, co při fyzické práci tu energii vydá a udržuje svoji váhu.

hodnocení

1x

Přidám motivaci: ze 145kg na 62kg instagram.com/...

Za jak dlouho zhubnu?

A ještě si stihla obarvit vlasy.

co je na tom za tak zásadní informaci, že má jinou barvu vlasů? Na profilu má vidět výsledky, jak to šlo postupně.

pb®

Krásný příklad toho, že kdo je hodně tlustý, ten dobrou figuru mít nikdy nebude. Vždy ta předchozí tloušťka na něm bude znát. Kozy u pasu, hnusná vytahaná kůže plná strií, které budou vidět vždy. Když nebude vytahaná kůže, budou jizvy po odstranění nadbytečné kůže. Oblečená fajn, potkat ve sprchách bych ji nechtěla. Takže já se neptám jak zhubnout ale jak si neubližovat a nikdy nepřibrat. Už 1kg víc na váze je pro mě stopka a zahájení lehkých večeří.

Nikdo se nenarodí obézní a když ho rodiče jako batole vykrmí, má poslední šanci udělat s tím něco v pubertě, kdy tělo hodně roste a s omezeným množstvím kalorií (pozor ne živin, neomezovat příjem bílkovin atd., jen prázdné energie) má šanci z toho bez následků vyrůst. Velká nadváha i v adolescentním věku=poškozené tělo napořád.

fugass*
1kg na váze + a je ti signál l lehčím večeřím? Spíš by toto mělo být signál pro zvláštní rozumové pochody (nadsázka). 1kg přeci nic není. Když přiberu 5,tak přeci nehoří.
pb®
Já jsem malá, měřím 156cm. Přibrat 5 kg si nemohu dovolit, bylo by to vidět. Proto řeším ihned už to první kilo, ne až páté, desáté atd., kdy člověk najednou zjistí, že během pár let přibral desítky kg, nemůže se hnout a najednou se zblázní a začne hubnout a když se to povede, zbyde mu stejně vytahaná kůže a zničené klouby. Já řeším nadváhu už v zárodku, tak aby žádná nikdy nevznikla.

hodnocení

1x

Jdete na to špatně. Nemůžete si říkat, kolik kg za jak dlouho zhubnete. To se stanovit nedá. Hlavní motivací by vám mělo být: Cukrovka, ucpané cévy, cholesterol, hypertenze, infarkt a další. Pokud budete tvrdit, že se nepřecpáváte, tak nejen, že lžete navenek, ale hlavně sám sobě. Protože pokud někdo potřebuje ke zjišťění hmotnosti průmyslovou váhu, tak se přecpává. A taky mějte ohled na zdravotníky. Až vás povezou na JIPku, tak ty sestřičky jsou chuděry, kdo vás má nosit.

Ohledně jídla. Přestaňte se nacpávat vším, co prošlo při výrobě hnětačem a mlýnkem. Paštiky, salámy, párky, pečivo, cukrovinky a podobné s*ačky. Jezte jen to, co vyrostlo, jak ze země, tak od kosti. A pohyb. Chůze sice pohyb je, ale lepší by byla chůze třeba v horách. Se cvičením pomalu, nemůžete hned naběhnout na anaerobní dynamický režim.

hodnocení

1x

S tím co uvádíte tak 15 let...a nebo nikdy.

Já zhubl za září 9 kg. Ze 108 na 99. Každé pondělí půst a jinak ovoce a zelenina, k snídani kousek celozrnného pečiva se šunkou, hodně pít.

liska5

To je dost, 9 kg *palec*

Místo ovoce raději mandle a na salát oliv.olej, ať nechybí minerály a líp se vstřebají vitamíny. Ryby, krůtí a králíka k zelenině. Aspoň kousek- proteiny.. Sportujete?

asd1
hodnocení

1x

Rozumný je hubnout tak kilo dvě za měsíc, tj. několik let.

Procházky nejlíp s hůlkama (nordic walking) - zapojíš i ruce = větší spotřeba energie a zároveň odlehčíš kolenům. Příp. doma nějaký ten rotoped nebo podobný držák oblečení *smich* Pustit si k tomu televizi (Tour de France třeba), větrák a hodinku šlapat...

fugass*
hodnocení

1x
To jsou zase rady přátelé... Jakej detox, jaký odkyselení. Ještě mu poraďte nějakou slim kůru za tisíce, nebo detoxikační tablety. Tazateli pohyb, pohyb, pohyb. Ryby, kvalitní masa, ovoce, zeleninu. A nepočítejte kalorie nebo se z toho zblázníte. Když máte hlad, najzte se. Větší množství jídla, když je kvalitní, udělá víc, než málo rádoby kvalitního. Ale hejbejte se. Procházka je prd. Najděte kopec, vyběhněte ho, dlouhý schody a makejte. Za půl roku budete jinej, věřte mi. Tak hlavu vzhůru a do toho.

hodnocení

1x

Kdybych měla věřit tomu, co píšete o tom jak se stravujete, tak nemohu zase uvěřit, jakým způsobem jste se proboha dostal na takovou váhu. Ale také nepíšete, kolik měříte. Tak jestli měříte třeba 198 cm, nebo i víc, tak máte sice nadváhu, ale asi to nebude tak strašné. Mám totiž syna, měří 198cm a také v létě přibral, protože začal jíst moc těstovin. Sám si vaří i omáčky a také má rád dost sladké. Tak najednou celý jaksi zmohutněl, ale nedalo by se říct, že by byl tlustý. A to si myslím, že měl také přes 100 kilo. Je mu 40 let. Přesto jsem mu řekla, že mi připadá nějak tlustý :-D. Napřed se trochu naštval, ale pak asi na sobě zapracoval, protože pak jsem ho delší dobu neviděla kvůli jeho zaměstnání a když pak zase přišel, měl kila dole. Také jsem mu to řekla, pochválila ho a zeptala se ho jak to udělal. Odpověď zněla, začal jsem jíst jinak.;) Víc jsem z něho nedostala, není to ženská a moc se o takových věcech nerozkecává. Ale na sto procent vím, že on teda zeleninu také nejí, tak musel asi úplně vynechat ty omáčky, nebo vůbec ty těstoviny. Vím, že má rád pohanku, tu jsem ho vařit naučila a že má rád maso. Jo, ale teď jsem si vzpomněla. On pil pořád tu Coca colu. Každý den jednu tu velkou lahev vypil a to mi řekl, že už ji nepije.

hodnocení

0x
Každý člověk to má stejné, nemá to každý jinak. Ale ve zkratce, cca 6-7kg měsíčně i doma na gauči, když budete chtít. Je to jen otázka složení jídelníčku, četnosti a množství.

liska5
hodnocení

0x

Nejdřív detox, odkyselit a změnu nejen ve stravě. Změnit celý životní styl a myšlení. Jinak se kila budou vracet. Dvě kila za měsíc je pěkné. Najděte si výživového / nutričního / poradce a pod jeho vedením. Ideálně ještě s někým ve dvou, kdo taky hubne.

Píšete procházka. To akorát dostanete chuť na jídlo. Chce to 45 min a více ostré chůze nebo běhu, aby začalo spalování. Kolo / rotoped/ je dobré, netrpí tolik klouby.

motak
Jak poznám, že jsem kysely a potřebuji odkyselit? A čím to budu merit? Abych se neodkyselil treba moc...

To jsou takové marketingové kecy... detox... nic z toho naše tělo nepotřebuje, ale pokud někdo potřebuje placebo efekt, tak v pořádku.

liska5

Tělo si pH srovnává /jedná se o setiny/, ale proč ho zatěžovat kyselými metabolity. Ty jsou výsledkem konzumace cukru, přemíry živočišných bílkovin, i bílé mouky, konzervantů, léků i stresu. Takže více pít čisté vody. Ideálně mezi jídly. Vylepšit ji lžicí citron.šťávy, jablečného octa. Jíst více potraviny s antioxidanty. Navíc k té neutralizaci onoho zakyselení si tělo používá minerály /Ca/, pak může mít řidší kosti a kazivější zuby..

Jak poznám, že jsem zakyselený? Únava, nemocnost, záněty, nezdravá pokožka /např. akné, plísně/, kazivost zubů, těžko se hubne / tělo si vše nežádoucí ředí na snesitelnou míru, k čemuž zadržuje tekutiny/.

liska5

Motaku, nepíšu o žádných zázračných šťávách, ale o životosprávě a selském rozumu.

motak
Vzdy ja taky nic o zazracnych stavach nepíšu.
Ty radis,ze se ma odkyselit. To znamená,že napred ale musí zjisti,jestli je zakyselena, jak moc a podle toho se odkyselit,ne? A to asi potrebuje nejak změřit.
liska5

To o těch šťávách mám z toho videa. Teď vidím, že ho tam vložil někdo jinej. Sorry

A. ph v těle se dá zjistit třeba z moči, tam ten údaj uvádějí. Samozřejmě jak a co jíš a piješ, tak kolísá. Ale opravdu jen v setinkách, přesto to už stačí na označení kyselejší prostředí - a to je příhodnější pro množení mnohých mikroorganismů.

hodnocení

0x
Při té váze není možné být "zasadity" nadmíru. I kdybyste jedl jen zelené, máte na sobě tolik kyselých škodlivin, že to není možné. Těch 6-7kg měsíčně je reálných, pokud k tomu prizpusobite stravu. To se dá lehce ohlídat měřením pH moče pomocí papírků. Pak člověk hned vidí, jestli hubne zdravě nebo nezdravě. Alespoň jednou denně by se měl člověk dostat k pH 8.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]